Nuotraukos autorius: Alytaus autoklubas nuotr.

“Regitros” egzaminuotojui smūgiavusiam alytiškiui – areštas

 

 

Už tai kad neišlaikęs praktinio vairavimo egzamino 25 metų alytiškis Adolis Cikanas nesusivaldė ir galva smogė į veidą “Regitros” egzaminuotojui V.A. Alytaus apylinkės teismas skyrė 60 parų arešto, bet bausmę sumažino trečdaliu ir paliko 40 parų.
Tai įvyko pernai lapkričio septintos dienos popietę Alytuje, valstybinės įmonės “Regitra” automobilių aikštelėje, kur vairavimo egzaminą laikęs A.Cikanas su egzaminuotoju parvyko tarnybiniu automobiliu nuvažiavę pilną nustatytą maršrutą ir išgirdo iš jo, jog neišlaikė egzamino, nes padarė vieną kritinę ir aštuonias paprastas klaidas.
V.A. dar nebaigus paaiškinti visų klaidų, jas padaręs vyras susinervinęs išlipo iš automobilio ir paėjęs tolėliau palaukė, kol išlips ir egzaminuotojas. O tuomet priėjo prie jo ir ištaręs “kad kitą kartą nepasakysi, jog padarė kritinę klaidą ir man tada bus negerai” galva sudavė vieną smūgį į skruostą.
Konfliktą viešoje vietoje matė ir kiti asmenys.
A.Cikanas savo kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiojo. Baudžiamąją bylą už įžūlų jo elgesį viešoje nagrinėjusiam teismui paaiškino, jog B kategorijos praktinį vairavimo egzaminą laikė jau ketvirtą kartą ir buvo įsitikinęs, kad nepadarė egzaminuotojo įvardintos kritinės klaidos. Todėl ir susinervino esą dėl subjektyvaus vertinimo -- lyg būtų tyčiojamasi iš jo.

Genovaitė Rafanavičienė

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą