Melagienų platintojai naudojasi sveikatos ministro A. Dulkio atvaizdu ir vardu

Internete ir socialiniuose tinkluose plinta melagiena, kurioje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pristatomas kaip kardiologas, rekomenduojantis vaistus. Sveikatos apsaugos ministerija perspėja gyventojus, kad tokiu būdu sukčiai bando pasinaudoti ministro vardu, platindami nesaugius preparatus. Dėl skleidžiamos informacijos artimiausiu metu bus kreiptasi į teisėsaugą bei Valstybinę vaistų kontrolės tarnybą.

Platinant nesaugius preparatus vienoje šiuo metu yra intensyviai reklamuojamoje interneto svetainėje, naudojamas tariamas interviu su A. Dulkiu. Jame sveikatos apsaugos ministras pristatomas kaip kardiologas, rekomenduojantis medicininį preparatą. Siekiant kuo didesnio patikimumo įspūdžio, ne tik imituojamas interviu, bet taip pat pristatomos tariamos „pacientų“ patirtys, publikuojami suklastoti komentarai.  

MELAGIENA

Ministerija perspėja gyventojus, kad svetainėje ir reklamose skelbiama informacija yra melaginga. Ministras nedalyvauja jokiose reklaminėse kampanijose, neužsiima vaistų rekomendacijomis. Šios ir panašių svetainių tikslas yra, prisidengiant žinomu asmeniu, reklamuoti nesaugius preparatus, produktus ar paslaugas. Taip pat gyventojams, kurie susigundo panašiais pasiūlymais, gresia asmens ir finansinių duomenų užvaldymas. 

Ministerija dėl skleidžiamos informacijos, kurioje neteisėtai yra naudojami A. Dulkio atvaizdas ir vardas, planuoja kreiptis į teisėsaugą. Dėl preparato reklamos bus kreiptasi į Valstybinę vaistų kontrolės tarnybą prie Sveikatos apsaugos ministerijos. 

Sveikatos apsaugos ministerija primena gyventojams, kad nenotifikuotų ir neregistruotų vaistų vartojimas yra pavojingas sveikatai ir gyvybei. Priimant sprendimą dėl vaistų vartojimo, reikėtų vadovautis gydytojo rekomendacijomis, o ne internete rasta informacija. 


SAM Spaudos tarnyba

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą