Bandymas papirkti kolegę baigėsi teismo paskirta bausme

Kovo pabaigoje Alytaus apylinkės teismas išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje buvęs pareigūnas (pensininkas)kaltinamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 straipsnio 2 dalyje (Papirkimas) priėmė sprendimą – atleisti vyrą nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti jį laiduotojo atsakomybėn pagal laidavimą 1 (vienerių) metų laikotarpiui.

Buvusiam 42-ejų metų policijos pareigūnui, kuris 1000 eurų bandė padėti kaimynui ir „pakoreguoti“ tam tikrus ikiteisminio tyrimo duomenis dabar teismo sprendimu teks pačiam sumokėti 1129 eurų (30 MGL dydžio) įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Vyras visiškai pripažįsta savo kaltę ir gailisi savo neapgalvoto poelgio, anksčiau jis nėra teistas ir galiojančių administracinių nuobaudų neturi. Tačiau jeigu jis per vienerius laidavimo metus padarys naują tyčinį nusikaltimą, sprendimas atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės nustos galioti ir bus sprendžiama dėl baudžiamosios atsakomybės už visas jo padarytas nusikalstamas veikas.

 

Alytaus apskr. VPK informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą