Kalvarijos pasieniečiai vilkiko daiktadėžėse aptiko 15 migrantų iš Vietnamo

 

Kalvarijos pasieniečiai į areštinę uždarė krovininio vilkiko vairuotoją iš Druskininkų, nelegaliai gabenusį 15 migrantų iš Vietnamo. Teisės į Lietuvą atvykti neturėjusius užsieniečius Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko susigrūdusius puspriekabės daiktadėžėse.
Trečiadienį popiet Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai patikrino ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu esančioje automobilių aikštelėje stovėjusį balninį vilkiką „DAF“ su puspriekabe „Schmitz“.
Šioje aikštelėje šalia kelio Marijampolė – Suvalkai įprastai atsipūsti sustoja įvairiais maršrutais krovinius gabenantys tolimųjų reisų vairuotojai.
Lietuviškais numeriais pažymėtą vilkiką „DAF“ su puspriekabe vairavęs 28 metų Druskininkų gyventojas VSAT pareigūnams pateikė nepriekaištingus transporto priemonės registracijos dokumentus. Tvarkingi buvo ir vyro turėti kelionės dokumentai.
Tačiau didžiausias netikėtumas pasieniečių laukė apžiūrint pačią puspriekabę. Paaiškėjo, kad abiejuose jos šonuose esančiose standartinėse daiktadėžėse sugulę tūno net 15 asmenų.
Trylika vyrų ir dvi moterys VSAT pareigūnams ištiesė Vietnamo piliečių pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo vizų, suteikiančių teisę dokumentų savininkams legaliai atvykti ir būti Šengeno erdvėje.
Vienoje daiktadėžėje buvo susigrūdę devyni asmenys, kitoje – šeši. Jose patiestos kartoninių dėžių ir polietileno plėvelės atraižos, kurios atstojo gultus.
Sulaikytų migrantų amžius – nuo 16 iki 47 metų.
Varėnos pasieniečiai dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. VSAT pareigūnai aiškinasi vilkiko kelionės maršrutą. Vairuotojas po apklausos uždarytas į areštinę. Migrantai laikinai saugomi Kalvarijos užkardoje.
Juos neteisėtai gabenusiam Druskininkų gyventojui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

 

 VSAT informacija

Komentarai

  • gfvcb
    prieš 43 minučių
    Liudijimas apie tai, kaip gavau paskolą iš dangaus patirties paskola

    geros dienos, ketinantis pareiškėjas finansams, mano vardas yra ALEX Marie. Esu nekilnojamojo turto vystytojas iš Ajovos, Jungtinės Amerikos Valstijos, labai rekomenduočiau paskolą, jei galvojate apie bet kokius finansinius sprendimus ar skolinkitės pinigų. Jie visada privertė mane jaustis taip, lyg būčiau vienintelis jų klientas, o atsakymų pateikimo laikas buvo neįtikėtinai geras. Noriu padėkoti jiems už puikų klientų aptarnavimą ir už gautas projekto paskolos lėšas 5 550 000,00 €.

    Jei jums reikia paskolos verslo, asmeninių, projektų, investicijų ir skolų konsolidavimo paskoloms, susisiekite su jais toliau nurodytu el. pašto adresu ir būtinai praneškite, kad aš jus nukreipiau.

    Susisiekite su jais šiandien.
    Paštas: contact@skyexperienceloan.com
    apsilankykite jų svetainėje: https://skyexperienceloan.com

Parašykite komentarą