Kabelių pasieniečiai sulaikė kontrabandininką ir 10 tūkst. pakelių cigarečių

Kabelių užkardos pasieniečiai sulaikė druskininkietį ir 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 33 tūkst. eurų.

Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos patruliai Druskininkų savivaldybės ribose tikrino miškingą vietovę maždaug už pustrečio kilometro nuo sienos su Baltarusija.
Netoli kelio Latežeris – Kabeliai jie pastebėjo kelis mišku einančius asmenis su nešuliais. Artėjančius pasieniečius nešikai irgi pamatė. Nepaklusę nurodymui sustoti jie metė krovinius ir leidosi mišku bėgti į skirtingas puses. Vieną pažeidėją pasieniečiai prisivijo ir sulaikė. Vėliau paaiškėjo, kad tai – 46-erių Druskininkų gyventojas.
Čia pat VSAT pareigūnai rado ir kontrabandininkų į Lietuvos gilumą gabentus 10 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 33 tūkst. eurų.
Druskininkiečiui dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Kontrabandininką pasieniečiai uždarė į areštinę.
Be to, Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmuose bus nagrinėjamos ir dvi administracinės bylos. Už statutinio valstybės tarnautojo teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymą druskininkiečiui bus skirta bauda nuo 90 iki 140 eurų. Jis pasienio ruože buvo ir be privalomų turėti dokumentų, todėl už tokį pažeidimą susilauks įspėjimo arba baudos nuo 40 iki 90 eurų.

 VSAT inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą