Miestą valančių įmonių darbas tikrinamas nuolat – už pažeidimus bus baudos

Atsižvelgiant į vis dar sudėtingą Alytaus gatvių situaciją dėl sniego, įmonių darbą keletą kartų per dieną tikrina atsakingi Miesto ūkio skyriaus darbuotojai. Surašytuose patikrinimo aktuose – daug sutartinių įsipareigojimų pažeidimų, už juos gresia didelės baudos. 

Kartu su Miesto ūkio skyriaus specialistais patikrinimuose dalyvavo ir Alytaus miesto kontrolės ir audito tarnybos atstovas.

Blogiausiai valomos asfaltuotos miesto gatvės, taip pat Vidzgirio, Dainavos kvartalų šaligatviai. Kitų mikrorajonų padėtis geresnė, o parkuose svarbiausias darbas šiuo metu yra pašalinti pavojų keliančius medžius, kurių yra labai daug. 

Kelių ir šaligatvių būklė tikrinama ne tik darbo dienomis – bus tikrinama ir savaitgalį. 

Dėl gausaus sniego kelių ir šaligatvių būklė keletą dieną buvo ekstremali, įmonės dirbo nepertraukiamai, tačiau akivaizdu, kad jos neužtikrino kaip įmanoma saugesnio eismo, o nustojus snigti, nespėja greitai nuvalyti gatvių ir šaligatvių, kad gyventojai galėtų saugiau važinėti gatvėmis, taip pat individualių namų gyventojai galėtų išvykti iš savo gyvenamosios teritorijos. 

Kai kurių įmonių transporto priemonės neatlaikė tokio darbų krūvio, gedo, lūžo, pasitelkiama kitų įmonių technika, tačiau jos laisvos nėra daug, nes dirba kituose objektuose. 

Priežastys, kodėl taip atsitiko, bus nagrinėjamos vėliau, dabar visas dėmesys skiriamas geroms miesto eismo sąlygoms atkurti.

Primename, kad trečiadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis buvo susitikęs su miestą prižiūrinčių įmonių atstovais, sutartas veiksmų planas ir, jei jis nebus tinkamai įvykdytas, pasekmės gali būti labai griežtos.

Miesto gatves valo bendrovė „Raguvilė“, o šaligatvius  „2MP“ ir „Raguvilė“, parkus – bendrovė „Stebulė“, o žvyruotas gatves – valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ Alytaus padalinys.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą