Prašymus ignoruojantiems vairuotojams – įspėjimai apie galimybes susimokėti baudą

Nepaisant to, kad pirmadienį Alytaus miesto gyventojų buvo paprašyta patraukti automobilius iš atitinkamų miesto gatvių, kuriose parkavimas nustatytomis valandomis draudžiamas, kad būtų galima nuvalyti sniegą, antradienį Alytus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai Vidzgirio mikrorajone daugiau kaip septynioms dešimtims automobilių savininkų paliko įspėjimo lapelius apie galimybę sumokėti nuo 30 eurų siekiančią baudą. 

„Patys žmonės piktinasi nevalytomis miesto gatvėmis ir patys nenori patraukti automobilių. Šį kartą pažiūrėjome geranoriškai, apsiribojome tik įspėjimu, tačiau kitą antradienį tikrai rašysime protokolus“, - sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas. 

Jo teigimu, ženklų veikimo zonose paliktų automobilių kiekis iš tiesų stebina. Jurgiškių gatvėje buvo pastatyta 50 automobilių, Jaunimo gatvėje – 14. Topolių gatvėje, kuri net ir ne žiemos metu ir taip pakankamai siaura, buvo palikti 7 automobiliai, Statybininkų gatvėje – 4. 

Pasak R. Vitkausko, skyriaus specialistai rytoj vertins, kaip vairuotojai laikosi stovėjimą reglamentuojančių ženklų reikalavimų Putinų mikrorajone. 

Atskirų miesto gatvių atkarpose Vidzgiryje ir Putinuose, kuriose yra stovėjimą ribojantys ženklai, nurodytomis dienomis draudžiama palikti automobilį nuo 9 iki 15 valandos.

Už automobilio statymą ženklo galiojimo ribose, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 dalį numatyta nuo 30 iki 90 eurų bauda. Dėl šių pažeidimų Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai surašo Administracinio teisės pažeidimo protokolus ir yra skiriamos baudos. Taip pat protokolus gali surašyti ir Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą