Tvarkome Alytų: pradedami gatvių, šaligatvių ir takų valymo darbai

Termometro stulpeliui šiek tiek šoktelėjus aukščiau nulio, Alytaus mieste prasideda pavasariniai gatvių, šaligatvių ir takų valymo darbai. 

Antradienį gatvių švara besirūpinančios bendrovės „Raguvilė“ technika valė Statybininkų, Topolių ir Kaštonų gatves, kitomis šios savaitės dienomis dirbs miesto centre, kitose pagrindinėse gatvėse, 
Gatvių valymo darbus kiek pristabdys netrukus pasikeisiantys orai – artėjant savaitgaliui oro temperatūra vėl nukris žemiau nulio, o esant šalčiui susiduriama su trikdžiais – užšąla gatves valančios technikos purkštukai, todėl pilnu pajėgumu visose Alytaus miesto gatvėse po žiemos susikaupęs purvas bus pradėtas valyti kitą savaitę. 

Atsižvelgiant į orų prognozes, visas Alytaus miesto gatves planuojama baigti valyti iki balandžio 22 dienos. 

Taip pat jau prasidėjo intensyvūs miesto takų ir šaligatvių valymo darbai. Miesto zonų tvarkytojai (Pirmojo Alytaus, Dainavos ir Vidzgirio – UAB „Raguvilė“, miesto centro ir Putinų – UAB „2MP“) jau dirba savo zonose: pirmiausiai valomi šaligatviai prie pagrindinių gatvių (Jotvingių, Naujosios, S. Dariaus ir S. Girėno ir kt.), vėliau visi kiti. Jei labai neatšals ir vėl nereikės barstyti šaligatvių dėl slidumo, šaligatvių tvarkymo darbai bus pabaigti balandžio pradžioje.

Vos kiek atšilus orams daugiabučių namų kiemus imasi tvarkyti ir šių namų gyventojai. Atkreipiame dėmesį, kad teritorijas tvarkančios įmonės prie konteinerių sukrautas žaliąsias atliekas išveža kartą per savaitę. Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyrius džiaugiasi ir dėkoja gyventojams už iniciatyvą ir pastangas tvarkyti savo gyvenamąją aplinką, tačiau atkreipia dėmesį, kad sugrėbtus nuo rudens likusius lapus, žolę, medžių šakas ir kitas žaliąsias atliekas prie konteinerių reikia palikti tvarkingai. Pageidautina išvežimo laiką derinti su teritoriją prižiūrinčia įmone, nes pasitaiko atvejų, kad ryte žaliųjų atliekų kalnai yra išvežami, o po pietų jau stovi supilti nauji. Žaliąsias atliekas galima nuvežti į stambiagabaričių atliekų aikšteles Alovės g. 6 ir Putinų g. 3A, nes paliktos atliekos nepuošia miesto, o kartais sukuria netgi priešingą įvaizdį, kad viskas yra apšiukšlinta ir netvarkoma. Blogiausia situacija yra tada, kai supiltos atliekos paliekamos bet kur, netgi tokiose vietose, kur neįmanoma įvažiuoti nesugadinus vejos, arba vietose, kurias gyventojai užstato automobiliais.

Miesto savivaldybė ir šiais metais bendrijoms teiks žaliųjų atliekų išvežimo paslaugą, t. y., bus pastatyti žaliųjų atliekų surinkimo stovai. Į juos bus galima sudėti žaliąsias atliekas, sugrėbus arba nušienavus bendrijos teritoriją. Atkreipiame dėmesį, kad paslauga bus teikiama tik bendrijos pirmininko prašymu ir tik toms bendrijoms, kurios žaliąsias atliekas rūšiuos atsakingai. Bendrijų pirmininkai dėl stovų pastatymo gali kreiptis el. paštu zaliosiosatliekos@alytus.lt.
 
Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą