Nepamirškite pasirūpinti lapais savo kiemuose ir daugiabučių bendrijose

Įvairiaspalvių, po kojomis čežančių lapų garsas – atkeliavusio rudens ženklas. Nuo gatvių, aikščių, parkų, šaligatvių ir kitų viešųjų erdvių juos valo miestą prižiūrinčios įmonės, o daugiabučių ir individualių namų gyventojai juos surinkti turi patys. 

Surinktus lapus gyventojai gali nemokamai pristatyti į rūšiavimo centrus, esančius Alovės g. 6B ir Putinų g.3A g., Alytuje (darbo laikas II-VI nuo 9 iki 18 val., pietų pertrauka nuo 13 iki 14 val.) ir kompostavimo aikštelę Karjero g. 2, Takniškių k., Alovės sen. Alytaus r. (darbo laikas I-VII nuo 8 iki 20 val.). Taip pat individulių namų gyventojai žaliąsias atliekas gali kompostuoti arba nedidelius kiekius tokių atliekų dėti į maisto atliekų konteinerius.

Kaip ir kiekvienais metais Alytaus miesto savivaldybės administracija siekia padėti gyventojams sutvarkyti jų gyvenamąją aplinką. Mieste, kur yra didžiausias poreikis ir yra patogu privažiuoti atliekų išvežimo krovininiam transportui, pastatyti dideli maišiai žaliosioms atliekoms. 

„Ten, kur maišų žaliosioms atliekoms nėra, gyventojus ir daugiabučių namų savininkų bendrijas prašome nukritusius lapus dėti į didesnius atliekų surinkimo maišus ir palikti netoli gatvės, kad miestą tvarkančių įmonių automobiliams būtų patogu juos surinkti“,- sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Rasmutė Paužienė.

Taip pat primename, kad stovai su didmaišiais yra skirti tik žaliosioms atliekoms (lapams, žolei). Čia negalima mesti jokių buitinių atliekų, o šakas prašome dėti šalia didmaišio, o ne į jį, kad nebūtų plėšomas maišas. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

  • Kristina Dainauskiene
    prieš 44 minučių
    O jei as neturiu su kuo isvezti, sakot kompostuoti. Kompostas atejys vasarai smirda ir veisiasi sliuzai. Kas tada sumokės sanepideminei bauda kai pasiskus kas kad ir to ar kito sklypo eina smarve nuo kompostavimo dezes?

Parašykite komentarą