Permaininga žiema grasina duobėmis miesto gatvėse

Permainingos žiemos oro sąlygos šiemet tokios, kad po staigių temperatūros svyravimų bei dažno lietaus miesto gatvėse anksčiau negu įprastai po žiemos atsiranda duobių. Žiemą gatvės yra remontuojamos šaltu asfaltu.              

Tačiau, pasak Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus specialistų, net ir gero asfalto dangoje duobė gali atsirasti labai greitai, ilgalaikio lietaus vandeniui išplovus gruntą. Kasmet mieste atsiveria daug duobių ir jų atsiradimo vietos yra visiškai neprognozuojamos. Duobės dažniausiai atsiranda pasikeitus oro temperatūrai, o joms didėjant, sukeliami ne tik nepatogumai, bet ir nuostoliai vairuotojams. Tos vietos, kuriose yra matomas dangos iširimas, yra remontuojamos dar prieš žiemą. Tačiau neretai pasitaiko atvejų, kai duobė atsiveria visiškai matomų įtrūkimų neturėjusioje dangoje. Todėl svarbu atsivėrusią duobę pastebėti laiku, kad būtų galima kuo greičiau ją užtaisyti, nesukeliant nepatogumų vairuotojams. 

Miesto ūkio skyriaus atsakingi darbuotojai nuolat važiuoja per miesto gatves, bet pasak jų „būna, kad priešpiet pravažiuoji – jokios duobės nėra, o popiet pro tą pačią vietą važiuoji ir matai, kad asfaltas jau išlūžęs“. 

Todėl labai prašome alytiškius, pastebėjus gatvėse ar šaligatviuose atsiradusias duobes, darbo metu informuoti atsakingą už duobių remontą rangovą UAB „Alkesta“ tel. (8 315) 77 755, bet kuriuo metu savivaldybės Miesto ūkio skyrių elektroniniu paštu miestoukis@alytus.lt arba pranešti interneto svetainėje „Tvarkau Alytų“ (meniu viršuje dešinėje pasirinkite miestą: Alytus). 

Gatvių remonto darbus mieste atlieka bendrovė „Alkesta“. Atšilus orams ir išėjus įšalui, gatvės bus remontuojamos karštu asfaltbetoniu, kol kas duobėms užtaisyti bus naudojama šalto asfalto technologija. 
Miesto asfaltuotų gatvių plotas –  daugiau kaip milijonas kvadratinių metrų, bendras jų ilgis sudaro apie 125 kilometrus. Kasmet gatvių duobių remontas atsieina apie 80 – 100 tūkstančių eurų.


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą