Druskininkų gatvėje Alytuje – apribojimai krovininio transporto eismui

Vykstant Santaikos gatvės remontui ir jau ne pirmi metai nuo Kaniūkų viaduko nukreipiant krovininio transporto srautus per šiaurinį Alytaus miesto apvažiavimą, vis dažniau dalis vairuotojų įsigudrino kelią trumpinti važiuodami Druskininkų gatve link Normandijos-Nemunas gatvės, kuri veda į miesto pramonės rajoną. 

Atsižvelgiant į šią situaciją bei Druskininkų gatvės gyventojų prašymus, Saugaus eismo komisijos sprendimu, minėta gatve uždraustas didesnės kaip 3,5 t keliamosios galios krovininių transporto priemonių eismas, o kitų transporto priemonių greitis šia gatve apribotas iki 40 km/h. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Ryčio Vitkausko, Druskininkų gatvės pradžioje bei gale pastatyti ir atitinkami kelio ženklai. 

„Be to, Mindaugo-Druskininkų gatvių sankryžoje įrengtas informacinis greičio matuoklis ir vaizdo stebėjimo kamera, fiksuojanti krovinines transporto priemones, nesilaikančias nustatytų apribojimų. Noriu atkreipti dėmesį, kad įmones ir gyventojus aptarnaujančiam transportui šie ribojimai negalioja.  Tad jeigu kažkas statosi, reikia malkų atsivežti ar panašiai, tai krovininio transporto eismas yra galimas“, - sakė vedėjas.

Jo teigimu, nepaisant pastatytų kelio ženklų, krovininio transporto vairuotojai vis dar pravažiuoja Druskininkų gatve. Pažeidėjų vaizdo įrašai perduodami policijai, kuri už eismo taisyklių pažeidimus skiria administracines nuobaudas. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą