Šildymo sezonas Alytuje prasidės spalio 14 d.

Atsižvelgus į artimiausių parų sinoptikų prognozes, šildymo sezonas Alytaus mieste bus pradedamas spalio 14 d. 
Spalio 10 d. jau pradėta šildyti Alytaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų patalpas.

Gyventojai gali patys nuspręsti, ar jų daugiabutyje įjungti šildymą

Alytaus miesto savivaldybė primena, kad daugiabučių namų gyventojai gali patys nuspręsti, ar jų daugiabutyje įjungti šildymą, nors šildymo sezono pradžia mieste dar ir nėra paskelbta.

Ką turėtų daryti gyventojai, norintys, jog šildymas būtų įjungtas? 

Daugiabučių namų gyventojai, norintys, jog šildymas būtų įjungtas, turėtų kreiptis į daugiabučio namo pirmininką arba į daugiabutį namą administruojančią įmonę. 

Ką turėtų daryti daugiabučių namų pirmininkai, gavę gyventojų prašymą dėl šildymo įjungimo?

Už sprendimą dėl šildymo įjungimo pasisakius daugumai (50 proc. + 1) namo bendraturčių, daugiabučio namo atveju – butų savininkų, pirmininkas arba daugiabutį namą administruojanti įmonė apie priimtą sprendimą dėl šildymo įjungimo konkrečiame daugiabutyje turi informuoti šilumos tiekėją – UAB „Alytaus šilumos tinklai“.
Po priimto sprendimo šildymą name įjungia namo šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojas, kuris užtikrina pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų paleidimą, nuorinimą bei tolygų visų pastato patalpų šildymą. Tačiau jei namas neturi nustatyta tvarka pasirašyto parengties šildymo sezonui akto, pradėti šilumos vartojimą pastate yra draudžiama.

Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą