Perspėjimo sistemos patikrinimas


Vykdant Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2005-12-22 nutarimą Nr. 1384 ,,Dėl perspėjimo ir informavimo sistemos techninio patikrinimo“, 2018 m. balandžio 18 d. bus atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos techninis patikrinimas, kurio metu 11 val. 52 min. visoje šalyje bus jungiamos elektros sirenos.
Patikrinimo metu 11 val. 52 min. gyventojai bus informuojami per Lietuvos televiziją, Lietuvos radijo 1-ąją, 2-ąją ir radijo FM-99 programas, taip pat ir per gyventojų perspėjimo ir informavimo, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų tiekėjų tinklus, sistemą trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus.
Prašome gyventojų, išgirdus sirenų garsus, įsijungti televizorių arba radijo imtuvus ir išklausyti perduodamą informaciją.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, įgyvendindamas Gyventojų perspėjimo ir informavimo, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų tiekėjų tinklų infrastruktūrą, sistemos sukūrimo projektą, įdiegė gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą, užtikrinančią gyventojų perspėjimą ir informavimą apie gresiančią ar susidariusią ekstremaliąją situaciją trumpaisiais pranešimais tiesiogiai į gyventojų mobiliuosius telefonus. Todėl šio patikrinimo metu nuo 11 val. 52 min. iki 12 val. 03 min. gyventojai bus informuojami ne tik per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, regioninius bei vietinius transliuotojus, bet ir trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.
Rekomenduojame visiems gyventojams nusistatyti savo telefonus ir pasirūpinti, kad tai padarytų jūsų artimieji perspėjimo pranešimams priimti. Telefonų nustatymo instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje adresu www.gpis.vpgt.lt (GYVENTOJŲ PERSPĖJIMO IR INFORMAVIMO SISTEMA).

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą