Alytuje vyks ekstremalių situacijų pratybos

Šių metų vasario 28 d. Alytuje vyks Ekstremalių situacijų pratybos, kurias organizuoja Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dainavos apygardos 1-oji rinktinė kartu su Alytaus miesto savivaldybe. Pratybų tikslas – treniruoti ir vertinti Alytaus miesto savivaldybės bei remiančiųjų institucijų – Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Alytaus apskrities karininko A. Juozapavičaus šaulių 1-osios rinktinės gebėjimą reaguoti į krizines (ekstremalias) situacijas pasitelkiant Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinių pajėgumų Sausumos elementą – KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės (TMU OP SE KASP 1 R) vienetus Alytaus mieste. Pratybų siekiniai - vertinti treniruojamų institucijų gebėjimus reaguoti ir valdyti padėtį krizinės (ekstremalios) situacijos atveju, vykdyti bendrų veiksmų koordinavimą ir sąveiką su visais operacijoje dalyvaujančiais vienetais, patikrinti padalinių / įstaigų / institucijų pasirengimą vadovaujantis galiojančiais planais.
Pratybos vyks pagal iš anksto suplanuotą scenarijų. Jų metu bus naudojama įstaigų / institucijų specialioji ir KASP karinė technika, ginklai, imitacinės priemonės. Pratybų vietos yra iš anksto suderintos su atsakingomis institucijomis. Vasario 28 d. nuo 9.00 iki 10.30 val. bus uždaryta Birutės gatvė. Prašome gyventojų išlikti supratingais, elgtis atsakingai ir netrukdyti kariams bei kitiems pratybų dalyviams.
Taikos metu Lietuvos kariuomenė, vykdydama jai nustatytas užduotis, remia civilines valdžios institucijas ekstremalių situacijų atveju. Taip pat reaguoja į Lietuvos Respublikos suvereniteto pažeidimus, esant būtinybei, valstybės sienos apsaugai stiprinti, svarbiems valstybės ir savivaldybių objektams saugoti, ginti nuo teroro ar masinio pobūdžio smurtinių išpuolių. Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinės pajėgos, pradėjusios budėti nuo 2010 m. yra suformuotos iš Sausumos, Oro, Jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgų karių. Nuo 2019 m. liepos 1 d. Lietuvos kariuomenės taikos meto užduočių operacinių pajėgų Sausumos elemente budi apie 700 profesinės karo tarnybos karių ir karių savanorių iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų. KASP vienetus remia Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ ir Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ kariai. TMU OP nuolat treniruojasi ir bendradarbiauja su Lietuvos Respublikos institucijomis, siekdamos gebėti sėkmingai koordinuoti tarpusavio veiksmus ir vykdyti paskirtas užduotis. TMU OP jau ne kartą buvo pasitelktos, teikiant pagalbą civilinėms institucijoms ir šalies gyventojams.

Kontaktiniai asmenys informacijai apie pratybas:
kpt. Nerijus Stoškus, tel. 8-616-26940,
kpt. Nijolė Šiaudvytytė, tel. 8-614-17629.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą