Apie Alytuje sužvėrėjusio kinologo sumuštą šunį: pataisos namų vadovai slėpė incidentą

Precedento neturintis įvykis Alytaus pataisos namuose, kai patyręs kinologas sužalojo kitos kinologės septynių mėnesių tarnybinį šunį, papiktino visuomenę. Kaip skelbiama Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos išplatintame pareiškime, incidentas įvyko gruodžio 2 dieną. Smurtavęs pareigūnas sistemoje dirba per 20 metų.

Neskelbiamomis aplinkybėmis sumuštas šuo buvo nugabentas į Alytuje veikiančią veterinarijos kliniką „Zoovista“. Jos darbuotojai suteikė pirmąją pagalbą. „Savaitgalį buvo atlikti visi reikiami tyrimai – konstatuotas užpakalinės dalies sumušimas. Lūžių nerasta“, – informuoja Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas, atliekantis Alytaus pataisos namų direktoriaus funkcijas, Remigijus Aniulis. Nepatvirtintais duomenimis, šuo išvežtas detalesnei veterinarų apžiūrai į Kauną. Kaip gruodžio 7 dieną „Alytaus naujienoms“ teigė Kalėjimų departamento atstovė spaudai Irmina Frolova-Milašienė, Alytaus pataisos namuose pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Profesinės sąjungos pirmininkas vienareikšmiškai teigė, kad toks pareigūnas negali dirbti sistemoje: „Jei žmogus turi savigarbą, jis pripažįsta savo kaltę, parašo prašymą ir išeina. Aišku, jei turi savigarbos. Penktadienį jo įniršio auka tapo šuo, kitą kartą tai gali būti žmogus. Mano nuomone, už žiaurų elgesį su gyvūnu jam turėtų būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas“. Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas stebisi, kodėl apie šį įvykį ilgai nebuvo informuota visuomenė. Tarnybinis kurtsharų veislės šuo sužalotas gruodžio 2 d., o žinia paviešinta gruodžio 6 d. Kodėl atsakingi Alytaus pataisos namų vadovai slėpė ir vengė skubiai informuoti vadovybę? Kyla ir daugiau klausimų. Tarnybiniai šunys yra brangūs, jų ilgai ir atsakingai ieškoma, laukiama vados, juk ne visi tinka tarnybai. Šunys Alytaus pataisos namuose drauge su kinologais dirba kratose, ieško draudžiamų daiktų. Kinologas, sužalojęs tarnybinį šunį, Alytaus pataisos namuose prižiūri keletą šunų. Tarnybiniai įstaigos šunys, su kuriais jis dirba, gyvena įstaigoje.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą