Bus reguliuojama bebrų populiacijos gausa Ratnyčėlės upelyje ir prie Alkos tvenkinių

Praėjusiais metais bebrų veikla Druskininkų mieste dar labiau suaktyvėjo, vis daugiau gyventojų kreipiasi dėl bebrų apgraužtų medžių tiek viešosiose erdvėse, tiek privačiuose sklypuose. Jie naikina saugomus miesto želdinius bei stato užtvankas, taip ne tik gadindami estetinį pakrantės vaizdą, bet ir suardydami natūralią Ratnyčėlės upelio ekosistemą.

Todėl Druskininkų savivaldybės administracija  kreipėsi su prašymu į Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Alytaus valdybą dėl  leidimo medžioti bebrus šioje teritorijoje.

Gauta teigiama išvada dėl  bebrų populiacijos reguliavimo - naudojant humanišką būdą – medžioklė spąstais (reguliavimas statant selektyvinius ir gyvagaudžius spąstus). Bebrų populiacijos gausos reguliavimo darbus vykdys licenciją turinys medžiotojai.

Priemonės gausos reguliavimui leidžiamos vykdyti visuose Alkos tvenkiniuose bei Ratnyčėlės upelio pakrantėse iki pat miesto ribos Ratnyčioje. Bebrų populiacijos gausos reguliavimo laikotarpis – iki 2022 m. balandžio 15 d.

Druskininku savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą