Atidaromas atsinaujinęs Dūkštų ąžuolyno takas

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba informuoja, kad nuo gegužės 16 d. bus galima lankyti naujai sutvarkytą Dūkštų ąžuolyno pažintinį taką, esantį Neries regioniniame parke. Tai nuostabus būdas patirti sengirės dvasią vos už 30 kilometrų nuo šurmuliuojančio Vilniaus.

Gegužės 16 d. (antradienį) 15 val. vyks Dūkštų ąžuolyno pažintinio tako atidarymas, kurį organizuoja Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcija. Atidaryme planuoja dalyvauti Aplinkos ministras Simonas Gentvilas ir VSTT direktorė Agnė Jasinavičiūtė.

Dūkštų ąžuolyno takas – vienas iš Neries regioninio parko pasididžiavimų. Takas buvo įrengtas dar 2003 metais, tad gražu ir simboliška, kad dvidešimtmetį jis pasitinka atnaujintas ir papildytas įdomiais, ąžuolyno unikalumą ir ryšio su žmogumi svarbumą atskleidžiančiais pasakojimais.

Kviečiame visus gamtos mylėtojus į pirmą žygį atnaujintu maršrutu Dūkštų ąžuolyno take. Čia didingi ąžuolai milžinai gyvena savo šimtų metų netrukdomą gyvenimą, o aplink juos telkiasi neapsakoma įvairovė organizmų, augalų, vabzdžių ir gyvūnų. Gamtos tyrimų metu čia rastos net 77 retos ir saugomos rūšys.

Renginio metu bus sodinamas simbolinis „20 metų – 20 ąžuolų“ gojelis. Visi norintys kviečiami prisidėti ir pasodinti savo ąžuolą! Susitikime Dūkštų ąžuolyne! 

Šis pažintinis takas naujai pritaikytas lankymui pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti“. 

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą