Lazdijų rajono maudyklos laukia pramogautojų

Lazdijų kraštas garsėja savo ežerais, tad ieškantys, kur atsigaivinti šiomis karštomis dienomis, tikrai ras puikių maudyklų. 

Šiemet dalis maudyklų yra atnaujintos – prie Snaigyno ežero sutvarkytas lieptas ir suoliukai. Ančios ežero maudyklose parke ir Zamenfhofo gatvėje suremontuotos persirengimo kabinos, prižiūrima žolė, sutvarkyta aplinka, o Kailinių kaime prie to paties ežero dar atnaujintas lieptas ir atstatyta visiškai sulūžusi persirengimo kabina. 

Metelio maudykloje Metelių kaime atnaujinta žaidimų aikštelė, dar tvarkoma ją supanti tvorelė. Prie Seirijo ežero maudykloje sutvarkyta persirengimo kabina, pastatyti suolai ir stalas. 

Dalijamės oficialių maudyklų sąrašu Lazdijų rajone:

  • Dusios maudykla Metelių kaime, Seirijų seniūnijoje prie Metelių regioninio parko lankytojų centro;
  • Metelio maudykla Metelių kaime, Seirijų seniūnijoje;
  • Baltajo ežero maudykla Turistų gatvėje Lazdijuose;
  • Snaigyno maudykla Snaigyno gatvėje, Kailinių kaime, Viesiejų seniūnijoje prie apžvalgos bokšto;
  • Ančios maudykla Kailinių kaime, Viesiejų seniūnijoje;
  • Seirijo ežero maudykla.

Taip pat turizmo informacijos centras pateikia sąrašą stovyklaviečių, kur taip pat galima ir nusimaudyti, ir palapinę pasistatyti. Jų sąrašą galima rasti https://www.lazdijai-turizmas.lt/.

Primename, kad nors maudymosi vietų mūsų rajone yra daug daugiau, oficialiose maudyklos yra tikrinamos higienos normos. Birželio 13 dieną atlikti aukščiau minėtų ežerų mikrobiologiniai tyrimai, kurie atitinka keliamus kokybės kriterijus, tad maudytis jose saugu.

Taip pat nepamirškite, kad šalia maudyklų visad galima rasti ką veikti ir kažką įdomaus - vienur užkopsite į apžvalgos bokštą, kitur laukia pažintinis takas ar kitos įdomios veiklos visai šeimai. Prie Metelio ežero šiemet jau galima ir išsinuomoti irklentes. Tą patį padaryti jau ir anksčiau buvo galima padaryti prie Dusios ežero. 

Turime kartu saugoti bendrą turtą, tad sudrausminkite pastebėję vandalus, o apie suniokotą turtą praneškite seniūnijai. Taip pat vadovaukitės saugaus elgesio prie vandens taisyklėmis - nepalikite nepilnamečių be priežiūros, nevartokite alkoholio maudyklose. 

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą