Alytaus rajone – pavasarinės talkos sugrįžtantiems paukščiams

Savaitgalį Alytaus rajono gyventojai šventė ne tik Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, bet ir būrė talkas iškelti inkilus sugrįžtantiems paukščiams. Kovo 10-ąją minima 40-ties paukščių diena ir šia proga dešimtys naujų inkilų iškilo Nemunaičio, Alytaus seniūnijose.

Nemunaičio seniūnijos, Balninkų seniūnaitijos seniūnaitis Arvydas Baliukonis gyventojus pakvietė pasitikti pavasarį ir Nepriklausomybės atkūrimo dieną taip, kad šis įvykis ilgai išliktų atmintyje ir vaikams, ir tėveliams.

Iš seniūnaičio  paruoštų ruošinių buvo sukalta 30 inkilų. Šios veiklos dalyviai sužinojo įdomių faktų apie inkilų gamybą – vienam inkilui pagaminti reikia net 9 medinių detalių. Joms paruošti seniūnaičiui prireikė pusdienio.

Visi  atvykusieji su didžiuliu noru kalė inkilus, stebėjosi, kodėl linksta kai kurios vinys.  

Inkilai buvo išvežioti po Balninkų kaimą ir įkelti į medžius senjorų kiemuose. Du inkilai lauks paukščių Nemunaičio rekreacinėje zonoje.

Alytaus seniūnijoje, Miklusėnų kaime, gyventojai buvo pakviesti į pavasarinę inkilų kėlimo talką. Gyventojai patys kalė inkilus ir juos iškėlė sugrįžtantiems paukščiams. Talka buvo labai smagi – su dainomis. Ją organizavo Alytaus seniūnija ir asociacija „Miklusėniškiai“.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą