Draudžiama deginti žolę ganyklose ir pievose

Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) kontrolieriai šiais metais jau gavo pranešimų apie deginamą žolę pareiškėjų deklaruojamuose laukuose. Degindami žolę pareiškėjai pažeidžia vieną iš geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės (GAAB) reikalavimų. Šio reikalavimo nesilaikantiems pareiškėjams taikomos sankcijos.

NMA specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad ūkininkai, deklaruojantys žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus, privalo laikytis GAAB reikalavimų. Vienu iš jų draudžiama deginti žemės ūkio augalus ir jų ražienas, žolę ganyklose arba pievose, taip pat daugiametėse ganyklose arba pievose, išskyrus tam tikrus atvejus, kurie numatyti Aplinkos apsaugos reikalavimuose dėl sausos žolės, nendrių, šiaudų bei laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimo.

Gavę pranešimą apie pernykštės žolės deginimą, NMA Kontrolės departamento specialistai vyksta į vietą, išmatuoja nudegintą plotą ir duomenis pateikia paraiškas administruojančiam NMA padaliniui. Kaip ir ankstesniais metais, už šį pažeidimą pareiškėjams taikomos sankcijos.

NMA dėl deginamos žolės jau gavo 10 pranešimų iš Alytaus, Utenos, Tauragės ir Šiaulių rajonų.

Apie nudegintus laukus NMA informuoja regionų aplinkos apsaugos departamentai ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, savivaldybės.

ŽŪM informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą