Alytaus rajono bibliotekos fondui formuoti – papildomos lėšos

Alytaus rajono savivaldybės viešajai bibliotekai skirta virš 30 tūkst. eurų, tai beveik 5 tūkst. eurų daugiau negu praėjusiais metais.

Kultūros ministerija perskirstė jai numatytus 2021 m. asignavimus tarp priemonių ir padidino asignavimus viešųjų bibliotekų fondams formuoti, tam papildomai skirdama 346 tūkstančius eurų. Toks sprendimas priimtas, atsižvelgus į Lietuvos leidėjų asociacijos, taip pat Lietuvos bibliotekininkų draugijos, Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos ir Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos prašymus. 

„Šiemet gavome daugiau lėšų negu praėjusiais metais, tad labai džiaugiamės, mūsų fondas nenukentės ir galėsime toliau pildyti jį kokybiškomis knygomis bei leidiniais“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas.

Pasak direktoriaus, knygos ir spaudiniai perkami, atsižvelgiant į skaitytojų poreikius bei į tai, kas siūloma leidyklose. Daugiausia skaitytojai renkasi  grožinę literatūrą, taip pat knygas istorine tematika.  

„Iš kultūros ministerijos skirtų lėšų mes pirksime knygas, o periodiniams leidiniams finansavimą skiria Alytaus rajono savivaldybė“, – sakė A. Vyšniauskas.

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka šiuo metu turi 32 filialus visame rajone. Juose lankosi apie 12,5 tūkst. skaitytojų.

LR kultūros ministerija informuoja, kad iš viso viešųjų bibliotekų fondams formuoti šiemet bus skiriama 2,658 mln. eurų. Tai  maždaug 15 proc. daugiau, negu buvo skirta bibliotekų fondams formuoti pernai, neskaitant dėl COVID-19 pandemijos papildomai 2020-aisiais skirtų lėšų. 

„Papildomai lėšos leis lengviau išgyventi šį nelengvą laiką leidėjams, o bibliotekos galės tęsti savo švietėjišką misiją, lavinti visuomenę, neatsilikti nuo leidybos tendencijų. Skaitytojams tai - daugiau galimybių karantino metu atgaivos ieškoti literatūroje“, – kalbėjo kultūros viceministrė Daina Urbanavičienė. 

Lietuvoje veikia apie 1240 viešųjų bibliotekų, iš jų beveik 1 000 – kaimo vietovėse.

LR kultūros ministerijos ir Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą