Vyriausybė pritarė siūlymui keisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos statusą

Siūloma pakeisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) statusą iš Vyriausybės įstaigos į įstaigą prie Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM). Tam šiandien pritarė Vyriausybė. Seimui pritarus, VMVT taptų pavaldžia ministerijai.

Taip pat keistųsi VMVT vadovo priėmimas bei atleidimas – jį į pareigas priimtų ar atleistų ne Vyriausybė, kaip iki šiol, bet žemės ūkio ministras. Taip pat siūloma iš įstatymo išbraukti reikalavimą šios tarnybos vadovui turėti veterinarijos gydytojo kvalifikaciją, nes specialieji reikalavimai nustatomi pareigybės aprašyme.

VMVT pakeitus statusą, sumažėtų asignavimų valdytojų skaičius, taigi palengvėtų valstybės biudžeto planavimo, vykdymo ir vertinimo procesas. Be to, būtų paprasčiau perskirstyti asignavimus bei, esant poreikiui, skirti papildomų lėšų VMVT iš bendrųjų ŽŪM asignavimų.

Taip pat atsirastų daugiau galimybių atsižvelgti į žemės ūkio srityje planuojamus veiklos rezultatus, būtų efektyviau paskirstomos, valdomos ir naudojamos lėšos, skirtos šiai sričiai.

Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas liks pavaldus VMVT.

Projektams įgyvendinti papildomų valstybės biudžeto lėšų nereikės.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą