Svajonės pildosi: vaikų šeimose daugėja

Alytaus rajono globėjų šeimos dalyvavo Kalėdiniame rytmetyje, kuriame su kapitonu Flintu keliavo per įvairias pasaulio šalis, smagiai leido laiką įvairiose dirbtuvėlėse ir užsiėmimuose. O vaikų dainos ir šypsenos prikvietė net patį Kalėdų Senelį!

Renginį, kuris vyko Alytaus jaunimo centre, inicijavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. Meras džiaugėsi globėjais ir dėkojo jiems. „Džiaugiuosi, kad gerų žmonių – globėjų – dėka, per ketverius metus vaikų globos namuose beveik neliko Alytaus rajono vaikų.  Šiuo metu valdiškuose namuose gyvena 8 vaikai, o ankščiau  buvo apie 70“, – prisiminė A. Vrubliauskas.

Meras tarė „ačiū“ visiems globėjams už jų dalijamą šilumą, meilę, už padovanotus namus, svajones vaikams, už galimybę džiaugtis saugia vaikyste.

A. Vrubliauskas įteikė pažymėjimus globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymų ir konsultavimo (GIMK) programą baigusiems: Evaldui Petraičiui, Kristinai Petraitei ir Irenai Černevičienei.

„Globėjai ypatingi – jie leidžia vaikams pajausti, kas yra šeima. Šalia jų vaikai suranda atramą, užuovėją. Man didelė šventė, kad tokių žmonių yra“, – sakė A. Vrubliauskas, linkėdamas jiems ne tik valdžios, bet ir visuomenės dėmesio.

Meras pažymėjo, kad rajono savivaldybės ryšys su globėjais yra draugiškas, patariantis, bet ne auklėjantis.  

Globėjus Alytaus rajono savivaldybė remia finansiškai ir morališkai. Teikiama psichologo konsultacija,  socialinio darbuotojo, seniūno pagalba. Jiems padeda Savivaldybės tarybos įkurtas  Alytaus šeimos pagalbos centras, kuris organizuoja mokymus, konsultuoja.

Šio centro direktorė Inga Daugirdienė sako, kad finansinė paskata svarbi, tačiau didelis džiaugsmas globėjams – tai spindinčios, meilės kupinos vaiko akys už padovanotą prasmingesnį gyvenimą. Taip mano ir patys globėjai.

Alytiškė Rita Midzgirdienė globoja 3 mažuosius rajono gyventojus ir augina 2 savo biologinius vaikus. Moteris sako, kad šiam žingsniui pasiryžusi prieš trejus metus: „Kai gimė mano dukra, buvo didelis džiaugsmas, pajutau didelę laimę, supratau, kad ta laime galiu pasidalinti su stokojančiais jos vaikais“.

Šiais metais Rita su šeima dalyvavo socialinėje iniciatyvoje „Misija Laplandija“, kurios globėja LR Prezidentė D. Grybauskaitė.  Šeimos vaikai siuntė piešinius ir pateko tarp kitų Lietuvos vaikų, kurie kartu su Prezidente vyko į Laplandiją.  Įspūdžiais ir nuotraukomis šeima pasidalijo per renginį.

Ilgametė globėja iš Daugų Liuda Puzonienė šiuo metu rūpinasi 2 vaikais, jauniausia mergaitė – priešmokyklinukė.  Moteris sako, kad tokie renginiai labai reikalingi: „Tai ne tik šventė vaikams, bet ir globėjai pabendrauja, pasikalba“.

Kol vieni vaikai šoko su kapitonu Flintu, kiti mokėsi lankstyti balionus, piešė ant smėlio, gamino advento dekoracijas, veidelius pasipuošė pasirinktais personažais. Arbata ir sausainiais, vaisiais vaišino Alytaus šeimos pagalbos centras.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą