Alytiškis Romualdas Vaičiūnas pasaulio čempionate iškovojo aukso medalį

Alytuje yra nemažai žymių sportininkų, garsinančių tiek miesto, tiek Lietuvos vardą. Vienas iš jų – Romualdas Vaičiūnas, kuris spalio 11–13 d. Graikijoje, Korfu mieste, dalyvavo Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate. Kartu su Lietuvos svarsčių kilnojimo komanda jis ilgo ciklo rungtyje iškovojo aukso medalį, o asmeninėje svarsčio rovimo rungtyje užėmė garbingą ketvirtąją vietą.

Nuo 13 metų sportu užsiimantis R. Vaičiūnas per savo karjerą yra pasiekęs daugybę reikšmingų pergalių: 2023 m. tapo Pasaulio ir Europos čempionatų komandinės estafetės rungties nugalėtoju bei pelnė daugybę apdovanojimų tarptautiniuose turnyruose ir šalies čempionatuose svarsčio rovimo rungtyje. 2024 m. jis iškovojo Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatų čempiono titulus.

Kalbėdamas apie varžybas Graikijoje, R. Vaičiūnas teigė: „Tai tikriausiai buvo sunkiausios varžybos, kuriose teko dalyvauti. Kovojant su pajėgiais atletais iš viso pasaulio, 4-oji vieta rovimo rungtyje yra didžiulis pasiekimas. Šios varžybos man atskleidė svarbią tiesą – kartais mažiau yra daugiau. Dabar laikas pailsėti ir judėti pirmyn!"

Daugiau nei dešimt metų Alytuje gyvenantis sportininkas dirba „Gym Plius“ sporto klube asmeniniu ir grupinių treniruočių treneriu, padėdamas alytiškiams stiprinti fizinę formą, gerinti sveikatą, bei siekti asmeninių rezultatų fizinio aktyvumo ar sporto srityse.

Alytaus miesto savivaldybė, remdamasi 2024 m. rugpjūčio 29 d. priimtu tarybos sprendimu Nr. T-314 „Dėl sportininkų materialinio skatinimo“, numato, kad premijos už aukštus sportinius pasiekimus bus skiriamos ir neolimpinių sporto šakų sportininkams. Į šią premiją pretenduoja Romualdas Vaičiūnas, kuris Pasaulio čempionate iškovojo aukso medalį, taip suteikdamas miestui garbingą pripažinimą“, – teigė Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė, kuruojanti sporto sritį ir nuoširdžiai palaikanti miesto sportininkus.

Švietimo ir sporto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą