Dvi „b“ - sveikatos labui


Biuras ir biblioteka. Dvi „b“ sveikatos labui. Taip kažkieno pavadintas, prieš penkerius metus prasidėjęs, galima sakyti, judėjimas, kaip ir kiekvienais metais, įgauna naujų spalvų. Kad biblioteka – puiki vieta rinktis bendruomenei, jau žinomas dalykas, tačiau, kad biblioteka – puiki vieta sveikatinančio pobūdžio renginiams ir net gi fizinio aktyvumo užsiėmimams – iš dalies naujas reiškinys. Jau penktus metus didžioje dalyje Alytaus rajono viešosios bibliotekos filialų vyksta renginiai, kviečiantys ir skatinantys keisti gyvenimo būdą, kontroliuoti rizikos veiksnius, nulemiančius ligų vystymąsi.
Dešimtys bendrų renginių
Kadangi jau ne vieneri metai biblioteka žengia kuo arčiau žmogaus ir yra kur kas daugiau nei knygų ir spaudos šaltinis, todėl sveikatos biuro ir bibliotekos tandemas tikriausiai yra labiau gražus pavyzdys nei nuostabą keliantis reiškinys. Per penkerius metus didžiojoje daugumoje Alytaus rajono viešosios bibliotekos filialų yra įvykusi ne viena dešimtis popiečių įvairiomis sveikatos išsaugojimo temomis. Bibliotekų darbuotojos puikiai žino savo vietovės ypatybes ir gyventojų poreikius, todėl jos nesunkiai parenka aktualią sveikatos temą.
Mados keičiasi
Jeigu pirmaisiais ir antraisiais bendrų renginių metais gyventojai dažniausiai ieškojo atsakymų apie širdies ir kraujagyslių sistemos ligas bei naudojosi galimybe sužinoti rizikos veiksnius sirgti šios sistemos ligomis, tai pastaraisiais metais sveikatos stiprinimo specialistai bibliotekos filialuose dažniausiai veda užsiėmimus sveikos mitybos, streso valdymo, sveiko senėjimo ir pirmosios pagalbos temomis.
Šiųmetės aktualijos
Tęstinumas ir ilgalaikiškumas – vienos pagrindinių sveikatos mokymo sąlygų, tačiau norint, kad veiklos būtų įdomios ir turėtų liekamąjį ryšį, biuro specialistai nuolat ieško naujų priemonių.
Šiemet, be įprastų ir gyventojams aktualių temų, tokių kaip streso įveika ar sveikos senėjimo skatinimas, bibliotekų lankytojai kviečiami susipažinti su Kneipo filosofija, akių ligų prevencinėmis priemonėmis, stalo žaidimų sesijomis suaugusiems ar griuvimų rizikos valdymu.
Visą informaciją apie renginius galima rasti visuomenės sveikatos biuro ir viešosios bibliotekos tinklapiuose bei socialinio tinklo Facebook paskyrose, o norint biuro komandą pasikviesti į savo kolektyvą ar bendruomenę tereikia parašyti (info@alytausrajonovsb.lt) arba paskambinti (8 315 21 438).

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą