Svarstote apie vaikų globą? Visi atsakymai globėjų ir įtėvių mokymuose

Alytaus rajono šeimos, besidominčios vaiko globos, įvaikinimo klausimais ir norinčios atverti savo namų duris be tėvų globos likusiems vaikams, kviečiamos dalyvauti globėjų, įtėvių mokymuose. Mokymus organizuoja VšĮ „Alytaus šeimos pagalbos centras“.

Mokymų pradžia numatoma šių metų liepos 24 d. 17.15 val. Užsiėmimų tvarkaraštis gali būti derinamas, atsižvelgiant į šeimos pageidavimus. Mokymų trukmė – 3 mėn.

Pasak VšĮ „Alytaus šeimos pagalbos centro“ direktorės Ingos Daugirdienės, pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, asmenys, norintys globoti ar įsivaikinti vaiką, turi pereiti pasirengimą pagal įvadinę globėjų ir įtėvių mokymo bei konsultavimo (GIMK) programą.

„Globa ar įvaikinimas – ypatinga dovana ir vaikui, ir šeimai. Tačiau šeima turi pasiruošti priimti naują narį, suprasti jo poreikius, emocinę būseną, padėti vaikui užmezgant saugius ir patvarius ryšius“, – apie mokymų esmę kalbėjo I. Daugirdienė.

Pasak jos,  mokymų grupėse ir individualių pokalbių metu taip pat įvertinamas ir šeimos gebėjimas, pasirengimas priimti tėvų globos netekusį vaiką.

Vaikų globą skatina ir Alytaus rajono savivaldybė.  Skiriama finansinė parama, šeimos konsultuojamos.

Daugiau informacijos apie vaikų globą ir įvaikinimą, GIMK mokymus galima sužinoti VšĮ „Alytaus šeimos pagalbos centre“, esančiame Pulko g. 21, Alytus (Alytaus rajono savivaldybės administraciniame pastate), tel. 8 612 75 236, el. p. alytaus.centras@gmail.com.

VšĮ „Alytaus šeimos pagalbos centro“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą