Alytaus miesto savivaldybė: dar daugiau paramos smulkiajam ir vidutiniam verslui!

Verslo kūrimo pradžia reikalauja daugybės investicijų, kurios ne visada greitai atsiperka. Alytaus miesto savivaldybė tobulina iki dabar galiojusią smulkiojo ir vidutinio verslo paramos programą. Gera žinia ta, kad nuo šiol ne tik didės paramos suma, bet kartu bus įtraukiamos ir naujos sritys jai gauti. Tokiam sprendimui ketvirtadienį pritarė Alytaus miesto savivaldybės taryba. 

„Visi puikiai suprantame, kokį sudėtingą laikotarpį šiuo metu išgyvena smulkusis ir vidutinis verslas. Šis politinis sprendimas buvo gyvybiškai svarbus – turime daryti viską, kad šis įtemptas laikas verslininkams netaptų pražūtingas. Džiaugiuosi, kad nuo šiol paramos finansavimas bus labiau pritaikytas tikslesniems verslo subjektų poreikiams. Taip pat padės didinti gyventojų užimtumą, ugdyti verslumą ir, žinoma, kurti naujas darbo vietas”, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Kas keičiasi?

Paramos suma verslui didėja dvigubai – nuo 2500 Eur iki 5000 Eur. Ją bus galima pasinaudoti per trejus metus.  

Nuo 1000 iki 3000 eurų suma didėja nekilnojamojo turto nuomos ar subnuomos išlaidų daliniam finansavimui pradedantiems verslininkams pirmiems veiklos metams.

Atsiranda naujų lengvatų

Koronaviruso akivaizdoje siekiant padėti įmonėms savo veiklą perkelti į elektroninę erdvę, paramos programa papildyta nauja rūšimi. Nuo šiol iki 1000 eurų kompensaciją galima gauti kuriantiems naują internetinę svetainę, programėles, internetines parduotuves ar panašaus pobūdžio elektroninių priemonių diegimo paslaugas. 

Iki 500 eurų paramos suma galima pasinaudoti buhalterinių paslaugų išlaidoms kompensuoti.  

Pradedantiesiems verslininkams kuriant naujas darbo vietas suteikiama 300 eurų paramos suma  už vienos darbo vietos įkūrimą. Paramą galima gauti, jei darbuotojas įdarbinamas pilnu etatu  neterminuotam laikotarpiui. 

Taip pat  gali būti kompensuojama iki 1000 eurų patirtų patalpų remonto išlaidų.

Alytaus miesto savivaldybė jungiasi prie iniciatyvos PLANAS A

Prie trečiadienį startavusios AB „Šiaulių banko” socialinės iniciatyvos PLANAS A, kuri skirta padėti dėl COVID-19 pandemijos sunkumus patiriančioms smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms, jungiasi ir Alytaus miesto savivaldybė. 

PLANAS A – atvira platforma tiek pagalbos ieškančioms smulkioms bendrovėms, tiek partneriams, turintiems idėjų ir galimybių padėti mažiesiems verslams. Todėl Šiaulių bankas kviečia prie PLANAS A iniciatyvos prisijungti partnerius – socialiai atsakingas įmones, kurios savo paslaugomis, nuolaidomis, nemokama reklama gali padėti SVV.

„Šia iniciatyva siekiame padėti verslui išlaikyti augimo kelią – t. y. kad nereikėtų keisti esamų planų į planą B ar C. Pristatome unikalią Lietuvoje platformą, kurioje dalyvaujančios smulkios įmonės gali pasinaudoti specialiu naudų paketu, o socialiai atsakingi iniciatyvos partneriai prisidėti, siūlydami savo pagalbą smulkiesiems verslams“, - teigė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

PLANAS A: kaip tai veikia 

Prie PLANAS A iniciatyvos smulkios ir vidutinės įmonės gali prisijungti užpildę registracijos anketą svetainėje www.planas-a.lt. Šioje svetainėje bus talpinama informacija apie visus projekto partnerių pasiūlymus ir naudas, kuriomis galės pasinaudoti iniciatyvoje dalyvaujantys smulkieji verslai. 

Kodėl mūsų savivaldybė tapo PLANAS A partnere?

Mūsų savivaldybė prisijungė prie PLANAS A, nes suinteresuota padėti vietiniam smulkiajam verslui – ypač tai aktualu augant pandemijos mastams ir grėsmėms dėl ekonominės padėties. Smulkiesiems verslams svarbu padėti, nes jie laikui bėgant plečiasi ir sukuria vis didesnę ekonominę vertę. Tai  naujos darbo vietos, investicijos, valstybės ir savivaldybių biudžetą papildantys mokesčiai, užtikrinantys geresnę gyvenimo kokybę visiems regiono gyventojams.

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą