Turto deklaracijoms pateikti liko keletas dienų

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena gyventojams, kurie dėl 2019 m. eitų pareigų privalo pateikti duomenis apie turtą, iki gegužės 4 d. užpildyti Metinę gyventojo (šeimos) turto deklaraciją (forma FR0001). Duomenų pateikimo forma ir pildymo tvarka nesikeitė, juos pateikti galima per Elektroninę deklaravimo sistemą (EDS).

„Valstybės politikų, tarnautojų, pareigūnų ir kitų viešojo sektoriaus darbuotojų bei jų šeimų narių pareiga iki nustatyto termino pateikti duomenis mokesčių administratoriui apie 2019 m. gruodžio 31 d. turėtą nekilnojamąjį, kitą registruojamą turtą, tam tikros vertės gautas ir suteiktas paskolas bei vertybinius popierius, taip pat pinigines lėšas, vertingus meno kūrinius ir juvelyrinius dirbinius, nesikeičia. Deklaravus turtą jokių papildomų mokestinių prievolių neatsiranda“, - sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė pažymėdama, kad minėti asmenys turto deklaracijas (FR0001), kaip įprastai, turėtų pateikti e. būdu.

Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymo (toliau – GTDĮ) išvardintų asmenų deklaracijų išrašų duomenis VMI, patikrinusi duomenų teisingumą, įpareigota paskelbti viešai iki spalio 1 d. Turto deklaraciją gyventojas pildo atsižvelgdamas į turimas sutartis ir kitus dokumentus, remdamasis paties turima informacija, bankų ir kitų juridinių asmenų išduotomis pažymomis apie santaupų ar paskolų, gautų pajamų sumas.

VMI primena, kad Lietuvoje ir užsienyje 2019 m. gruodžio 31 d. turėtą turtą privalo deklaruoti politikai, valstybės tarnautojai, biudžetinių įstaigų (ir jų padalinių), valstybės ir savivaldybių įmonių, taip pat akcinių ir uždarųjų akcinių bendrovių (jei akcininkė yra valstybė ar savivaldybė) bei viešųjų įstaigų (jei steigėja ar dalininkė yra valstybė ar savivaldybė) vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai ir jų pavaduotojai, teisėjai, notarai, antstoliai, prokurorai, kiti asmenys, išvardinti GTDĮ.

Primename, jog dėl COVID-19 visos VMI paslaugos teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu. Konsultacijas mokesčių klausimais gyventojai gali ją gauti paskambinę 1882 ar pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI. VMI pagal aptarnavimo teritorijas paskelbė ir papildomą konsultantų telefonu sąrašą gyventojams ir įmonėms. Jį galima rasti VMI interneto svetainėje.

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą