Alytaus rajone įrengiami informaciniai kelio ženklai


Alytaus rajone keliautojams bus lengviau orientuotis. Kryptį į lankytinus objektus ir turizmo maršrutus nurodys informaciniai kelio ženklai.

Penkios Pietų Lietuvos savivaldybės siekia, kuo geriau informuoti turistus apie turizmo maršrutus, lankytinas vietas. Bendradarbiaudamos Alytaus miesto ir rajono, Druskininkų, Varėnos ir Lazdijų rajonų savivaldybės įgyvendina projektą „Alytaus regiono turizmo informacinės infrastruktūros plėtra“. Alytaus regione jau įrengiami informaciniai ženklai į lankytinas vietas, žymimi pėsčiųjų, dviračių, automobilių turizmo maršrutai.

Alytaus rajone bus pastatytos krypties rodyklės į lankytinas vietas ir pažymėti lankytinos vietos pavadinimai, stulpai su krypties rodyklėmis, keturių tipų informaciniai stendai: informacinis stendai-lentelės, informaciniai stendai, atverčiami stendai-lentelės, Alytaus regiono informacinis stendas-pilonas.

Sukurta turizmo informacinė infrastruktūra padės turistams bei lankytojams patogiai keliauti Alytaus regione siūlomais maršrutais ir savarankiškai planuotis kelionę automobiliais, dviračiais ar pėsčiomis.

Alytaus regiono informacinės struktūros įrengimo projektui numatyta 208 223,53 Eur, iš kurių Europos Sąjungos lėšos – 176 990,00 Eur, projekto partnerių lėšos – 31 233,53 Eur.
Projekto vykdytojas – Alytaus miesto savivaldybės administracija. Alytaus rajono, Varėnos rajono, Lazdijų rajono ir Druskininkų savivaldybių administracijos yra projekto partnerės.

Projektą planuojama įgyvendinti iki 2020 m. rugsėjo pabaigos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą