Individualių nuotekų valymo įrenginiams įrengti – savivaldybės parama

 

Dalis Alytaus rajono namų ūkių neturi jokios nuotekų tvarkymo sistemos ir galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų. Gera žinia – Alytaus rajono savivaldybė iš dalies kompensuos individualaus nuotekų valymo įrenginio išlaidas.

„Norėdami paskatinti rajono gyventojus, kurie neturi galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų, atsakingai tvarkyti nuotekas, rūpintis aplinka, nusprendėme dalį lėšų už nuotekų valymo įrenginį kompensuoti“, – kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė patvirtino Individualių nuotekų valymo įrenginių dalinio finansavimo 2020 m. tvarkos aprašą. Už vieną įrenginį, kuris atitinka Nuotekų valymo įrenginių taikymo reglamentą, bus mokama 300 eurų kompensacija.

Kompensaciją gyventojai galės gauti buityje susidarančių nuotekų tvarkymui ir tik tais atvejais, kai nėra techninės galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų, o asmuo, kuris teikia paraišką savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs Alytaus rajono savivaldybėje ir nuotekų valymo įrenginiai įrengti Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje.

Kaip gauti kompensaciją?

Gyventojas patvirtintos formos paraišką pirmiausia turės suderinti su SĮ „Simno komunalininkas“ ir tik tada pateikti Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriui.

Kartu su paraiška reikia pateikti šiuos dokumentus:
1. Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašo apie nuosavybės teise įregistruotą žemės sklypą kopiją;
2. Žemės sklypo savininko sutikimą (taikoma, jei yra ne vienas žemės sklypo savininkas);
3. Išlaidas pagrindžiančius dokumentus (PVM sąskaita faktūra);
4. Dokumentus, įrodančius, kad įrenginys yra sertifikuotas.

Bus finansuojamos išlaidos, kurios atsirado ne anksčiau nei 2020 m. vasario 13 d.

Paraiškos nuotekų valymo įrenginiui kompensuoti priimamos ne vėliau kaip iki einamųjų metų gruodžio 1 d. imtinai.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą