Įsigaliojo naujos asmens sveikatos priežiūros įstaigų licencijavimo taisyklės

Siekdama supaprastinti  asmens sveikatos priežiūros veiklos licencijų gavimą ir tikslinimą, Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (VASPVT) inicijavo licencijavimo taisyklių pakeitimą, kuris įsigaliojo šių metų sausį.

Nuo šiol juridiniams asmenims (poliklinikoms, ligoninėms, sveikatos centrams ir pan.)  nebereikės teikti tų dokumentų, kurie yra prieinami Akreditavimo tarnybai valstybės viešuose registruose ir  informacinėse sistemose. Vykdomos asmens sveikatos priežiūros veiklos leidimas-higienos pasas, ūkinės komercinės veiklos vykdymo sąlygų vertinimo pažymos ir juridinio asmens steigimo dokumentai (nuostatai, įstatai) bus vertinami būtent šiuo būdu. Akreditavimo tarnybai jų kopijų pateikti nereikės.

Kitas administracinę naštą sumažinęs pokytis yra susijęs su sutarčių su kitomis įstaigomis kopijų pateikimu, jeigu tai numato sveikatos apsaugos ministro įsakymai, reglamentuojantys asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimą. Dabar, kreipiantis dėl licencijos išdavimo arba patikslinimo, kartu su prašymu nebereikės pateikti minėtų sutarčių, o jas bus prašoma pateikti vėliau – per 30 kalendorinių dienų nuo informacijos apie licencijos išdavimą ar patikslinimą. Tokiu būdu įstaiga galės sėkmingai pradėti teikti licencijuojamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas ir turės pakankamai laiko pasirinkti veiklos partnerius.

„Patvirtinus Licencijavimo taisyklių pakeitimą, sveikatos priežiūros įstaigoms sumažės prievolė teikti privalomus dokumentus, norint gauti ar tikslinti licenciją. Esame institucija, įsiklausanti tiek į pacientų, tiek į medikų bendruomenės poreikius, prisidedanti prie sisteminių, racionalesnių bei šiuolaikiškesnių pokyčių, galinčių pagerinti bei palengvinti veiklos sąlygas. Kiek anksčiau medikams jau buvo palengvintas duomenų teikimas. Akreditavimo tarnyba aktyviai pasiima reikiamą informaciją iš Gyventojų registro bei kitų duomenų bazių. Be to, sveikatos specialistai, kuriems būtina kas penkerius metus pateikti informaciją apie kvalifikacijos tobulinimą bei vykdytą teisėtą praktiką, gali tai įrodančius dokumentus pateikti ne tik lietuvių, bet ir anglų kalba, tai leis gydytojams ar slaugytojams sutaupyti ne tik savo brangų laiką, bet ir lėšas“, – sako Akreditavimo tarnybos direktorė Nora Ribokienė.

Visi kiti dokumentai, reikalingi licencijos asmens sveikatos priežiūros veiklai išdavimui ar patikslinimui, Akreditavimo tarnybai gali būti teikiami įprastai per atstumą, elektroninėmis priemonėmis per kontaktinį centrą, tiesiogiai arba per informacinę sistemą SPĮLIS.

Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie SAM informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą