Globos namuose - psichologo konsultacijos

Vyresnio ir senyvo amžiaus žmonių gyvenimas dėl įvairių priežasčių dažnai yra sunkus, jiems kyla problemų, kurių visuma – palanki vieta baimėms atsirasti ir plėstis. Be to, didėja galimybė susirgti, dažnai net keliomis ligomis iš karto. Su įvairiomis baimėmis, abejonėmis, kartais sunkiai valdomu liūdesiu ir iš kylančiomis sunkesnėmis būklėmis dažnai susiduria taip vadinamuose „valdiškuose“ namuose apsigyvenę asmenys.

Siekiant gerinti globos namuose gyvenančių gyventojų psichikos būklę, keik įmanoma sumažinti psichologines problemas ir tęsiant bendradarbiavimą tarp Miroslavo globos namų ir Alytaus rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro, nuo 2018 m. rudens Miroslavo globos namuose pradedama teikti psichologinė pagalba. Į globos namus atvyksta psichologas.

Ši paslauga reikalinga, nes dauguma globos namų gyventojų kupini neigiamų emocijų, neretai apimti pykčio, liūdesio, nevilties. Psichologas gyventojams padeda adaptuotis prie pasikeitusių gyvenimo sąlygų, spręsti asmeninius emocinius sunkumus.

Ne paslaptis, kad yra gyventojų, kurie psichologinių problemų, susijusių su žalingais įpročiais, pasitaiko alkoholio vartojimo atvejų.

Jau pirmosios konsultacijos parodė, kad poreikis yra nemažas, konsultacijos bus tęstinės ir ilgalaikės.

 

Miroslavo globos namų informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą