Ruduo – palankus laikas stiprinti sveikatą

Šaltasis metų sezonas atneša trumpėjančias dienas, niūresnius gamtos vaizdus, tai lemia dažnesnę mūsų nuotaikų kaitą, neretai sukelia įvairius psichikos sveikatos sutrikimus, tokius, kaip nerimas, nemiga ar net depresija.

 

Spalis Alytaus rajone – ne tik fizinės, bet ir psichinės sveikatos stiprinimo mėnuo. Mėnesio pradžioje net 13 kaimo bendruomenių prisijungė prie reguliariai vykstančių fizinio aktyvumo užsiėmimų, 8 bendruomenės nutarė stiprinti savo narių psichikos ir emocinę būklę Visuomenės sveikatos biuro organizuojamose psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos praktikose.

Šių užsiėmimų tikslas – skatinti atviram ir nuoširdžiam pokalbiui, būti išklausytam, išgirstam, svarbiam, geriau pažinti save. Mokymų dalyviai džiaugiasi, kad iš šalies žiūrint, regis, niekuo neypatingi susitikimai su psichologais leido pažvelgti į save tarsi kitomis akimis, o prieš akimirką buvę „neišsprendžiami“ kasdieniai klausimai tapo aiškesni.

Svarbu paminėti, kad Alytaus rajono gyventojų sveikata rūpi ir darbdaviams. Psichoemocinę būklę gerinantys, psichikos sveikatos raštingumą didinantys praktiniai užsiėmimai jau įvyko penkiose, o šiuo metu vykdomi šeštoje įmonėje - UAB „Dzūkų baldai“. Įmonių vadovai neabejoja organizuojamų mokymų nauda ir pritaria, kad prastos darbuotojų emocinės būklės ar psichikos sutrikimų pasekmės siejamos ne tik su prastesniais darbo rezultatais, sumažėjusia motyvacija dirbti, bet ir neatvykimu į darbą, kartais - net ir didesne darbuotojų kaita.

„Kad žmonės būtų fiziškai ir psichiškai sveiki, jaustų pasitenkinimą savo darbu, mums, vadovams, svarbu rūpintis ir jų profesine sauga, ir sveikata, ir asmenine gerove“, – įsitikinęs vienos iš įmonių vadovas Kęstutis Baranauskas.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai stebėdami užsiėmimuose dalyvaujančių asmenų entuziazmą, kviečia vis dar abejojančius, nesiryžtančius ar tiesiog nedrįstančius prisijungti prie jau vykstančių fizinio aktyvumo ar/ir psichinės bei emocinės būklės gerinimo užsiėmimų.

Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis tel.: 8 (315) 21438, arba el. paštu: info@alytausrajonovsb.lt.

 

Visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą