Universali tešla su varške: visi kepiniai tiesiog tirps burnoje
Tai iš tiesų universalus varškinės tešlos receptas. Iš šios paprastai paruošiamos tešlos galima iškepti gausybę įvairiausių kepinių – tiek saldžių, tiek pikantiškų sausainių, ragelių, trikampėlių, „skarelių“.
Tešla būna labai lengva, minkštutėlė ir tiesiog tirpstanti burnoje.
Gardinkite cukrumi, cinamonu arba ruoškite pikantiškai – su sūriu, kmynais ar mėgstamais prieskoniais.
Universali varškinė tešla sausainiams ar užkandėlėms
Reikės:
300 g varškės;
300 g miltų;
200 g sviesto;
žiupsnelio druskos (neatsisakykite jos, jei ruošiate saldžius kepinius);
1 a. š. kepimo miltelių;
vanilės (saldiems kepiniams).
Kaip gaminti
Pertrinkite varškę, dėkite minkštą sviestą, druską ir gerai išplakite.
Berkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, tačiau nelipti prie rankų.
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, laikykite 40-45 minutes.
Išimkite iš šaldytuvo ir ruoškite norimos formos kepinius.
Apibarstykite cukrumi, cinamonu, o jei ruošiate pikantiškus kepinius – sūriu, kmynais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra