Minkšti žagarėliai tiesiog tirpsta burnoje
Daugybė gardumynų sukelia nostalgijos jausmą. Grybukai, spurgos, skruzdėlynas, medaus ar vaflių tortas...
Be šių ar kitų skanumynų nebuvo įsivaizduojamas švenčių stalas prieš keletą dešimtmečių, ne mažiau jais didžiuojamasi ir dabar.
Bet turbūt vienas populiariausių kepinių – žagarėliai, mėgstami tiek didelių, tiek mažų.
Siūlome pasaldinti dieną ir išsikepti žagarėlių pagal receptą, kuriuo dalinasi Loreta Grigalevičienė („Loretos išbandyti receptai“).
Minkšti žagarėliai
Reikės:
1,5 stiklinės kefyro,
4-4,5 stiklinės miltų,
1 kiaušinio,
3 v. š. aliejaus,
4 v. š. cukraus,
2 v. š. degtinės,
0,5 a. š. sodos,
druskos žiupsnelio,
aliejaus žagarėliams virti,
cukraus pudros žagarėliams apibarstyti.
Gaminame
Į kefyrą berti sodą, išmaišyti, pilti aliejų, degtinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti.
Berti druską, cukrų, išmaišyti, įsijoti miltus, užminkyti tešlą. Turi gautis minkšta, bet nelimpanti prie rankų tešla.
Leisti tešlai pailsėti ~ 20min., po to iškočioti 0,3-0,5 mm storio lakštą.
Supjaustyti norimo dydžio žagarėlius, virti aliejuje kaip spurgas iš abiejų pusių.
„Loretos išbandyti receptai“
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra