Dangiško skonio itališkas desertas: greitai pagaminamas, nereikės net kepti
Reikės:
4 kiaušinių baltymų 100 g cukraus 50 g smulkintų migdolų 50 g migdolų miltų 100 ml grietinėlės vanilės ekstrakto žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Išplakite baltymus iki standžių putų, pamažu suberkite cukrų, geriau būtų naudoti miltelinį cukrų. Atsargiai įmaišykite sausuosius produktus – smulkintus migdolus, migdolų miltus ir vanilės ekstraktą. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite išplaktus baltymus su išplakta grietinėle. Paruoštą masę sudėkite į norimą formą (galima naudoti silikonines keksiukų formeles) ir dėkite į šaldiklį bent 4 valandoms. Patarimas: prieš patiekdami leiskite desertui kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. Desertą galite papuošti sutrupintais „Amaretti“ sausainiais.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra