Šventinis Velykų pyragas namus iškvėpins nuostabiais aromatais
Eglė Saldūnaitė Velykoms siūlo išsikepti spalvingą nuostabaus skonio pyragą. Jis tikrai papuoš švenčių stalą ir pradžiugins valgytojus.
Šventinis Velykų pyragas
90 g tirpinto sviesto
3 kiaušinių
150 g rudojo cukraus
100 g migdolų miltų
150 g kvietinių miltų
1 vidutinio dydžio obuolio
1 vidutinio dydžio morkos
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių
O, 5 arbat. šaukstelio imbiero miltelių
žiupsnelio druskos
Kremui:
mažo indelio maskarponės
50 g miltelinio cukraus
žiupsnelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą, dėti miltus, migdolų miltus, trintą morką ir obuolį, likusius ingredientus, viską gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Kremui maskarponę išmaišyti su milteliniu cukrum ir vaniliniu cukrumi, pertepti atvėsusį pyragą. Palaikius kelias valandas šaltai galima valgyti.
„Tai labai skanaus pyrago receptas“, – pridūrė autorė. Išbandykite!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra