Išbandykite kai ką naujo: kokosų piene virta žuvis su kariu
Dėl pandemijos savo noru Kambodžoje įstrigusi grafikos dizainerė, kūrybininkė, kulinarinių knygų autorė Greta Dičiūnaitė (30 m.) apie grįžimą į namus kol kas negalvoja – mėgaujasi tolimos šalies egzotišku grožiu, naujomis pažintimis.
Kupiškyje užaugusi G.Dičiūnaitė nuo vaikystės buvo linkusi į kūrybą, persikėlusi gyventi į Vilnių studijavo grafinį dizainą Vilniaus dailės akademijoje. Laisvalaikiu fotografuodavo žmones, savo gamintus valgius – juos kėlė į maisto tinklalapį.
Tai nuvedė ir į rašytojos kelią – ji išleido dvi receptų knygas „Supergreitai paruošiami patiekalai“ ir „Vegetariniai valgiai“. Daugiau apie Gretą skaitykite čia.
Šiuo metu Kambodžoje laiką leidžianti lietuvė artimiau pažino ir šios šalies patiekalus. Jų receptais pasidalijo ir su „Lietuvos ryto“ skaitytojais.
Pateikiame vieną iš jų.
Žuvis, virta kokosų piene su kariu („Amok“)
Tai vienas populiariausių patiekalų Kambodžoje. Tradiciškai toks karis dedamas į bananų lapų dubenėlius ir garinamas garuose. Jame esantis kiaušinis paverčia patiekalą pudingu.
Tokią tradicinę versiją rasti nėra lengva, daugelyje vietų patiekalas ruošiamas kaip padažas. Aš taip pat gaminu jį nevisiškai tradiciškai, bet kiaušinio nepamirštu, jis suteikia įdomią tekstūrą ir papildo skonį.
Vienas pagrindinių prieskonių čia yra vėlyvųjų citrinmedžių milteliai, kurie labai aromatingi, tačiau Lietuvoje jų gauti gali būti sudėtinga, todėl galima naudoti žaliųjų citrinų žievelę.
RECEPTAS. PLAČIAU ČIA
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra