Tobulo skonio graikinių riešutų pyragas turi tik vieną trūkumą – visad būna per mažai
Šaltuoju metų laiku Graikijoje dažnai kepamas pyragas, kurio pagrindą sudaro graikiniai riešutai.
Jei paruošite šokoladinį padažą, pyragas gali tapti šventinio stalo puošmena.
Reikės:
3 kiaušinių baltymų 60 g cukraus 3 kiaušinių trynių 25 g miltų 25 g džiūvėsėlių 7 g nesaldintos kakavos 75 g graikinių riešutų 0,5 a. š. cinamono miltelių 0,25 a. š. maltų gvazdikėlių 1,5 a. š. kepimo miltelių
Sirupui reikės:
450 ml vandens 500 g cukraus 1 cinamono lazdelės žiupsnelio citrinų rūgšties
Šokoladiniam padažui reikės:
200 g juodojo šokolado 100 g grietinėlės 1 a. š. malto cinamono
Gaminimas:
Iš pradžių išvirkite sirupą iš cukraus, vandens ir cinamono miltelių. Įberkite citrinų rūgšties, dar pakaitinkite 30 sek. ir palikite sirupą atvėsti. Pyragui išplakite baltymus iki putų, suberkite cukrų ir plakite, kol masė sustings. Išplakite trynius ir supilkite juos į baltymus. Kitame dubenyje sumaišykite likusius produktus, vėliau sudėkite juos į morengo masę. Ištepkite riebalais skardą ir kepkite tešlą apie 25–30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pyragą sudrėkinkite sirupu ir atvėsinkite. Šokoladiniam padažui pašildykite grietinėlę su prieskoniais, supilkite ant šokolado ir išmaišykite mentele iki vientiso kremo. Juo apipilkite atvėsusį pyragą ir palikite šaldytuve sutvirtėti.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra