Konditeris iš Prancūzijos pamokė, kaip išvirti ypatingą uogienę: išbandykite 2 naujus receptus

Šiltasis sezonas neatsiejamas nuo vasariškų uogų, o kartu su šviežiu jų derliumi prasideda ir uogienių bei džemų gamyba. Konditerijos ekspertas sako, kad uogienes tikrai galima suderinti su sveika gyvensena – tereikia cukrų pakeisti natūraliais saldikliais, o skonį praturtinti netikėtais ingredientais.

„Skanios ir kvapnios uogienės paslaptis – kokybiškos uogos ir tinkamas skonių balansas“, – sako Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas,

Pasak jo, uogas mėgstama valgyti ne tik šviežias, naudoti jas desertuose, bet ir virti įvairias uogienes, džemus, čatnius ar marmeladus. Tačiau norint išvirti skanią uogienę vien uogų nepakanka. Ir nors įprasta uogienes virti su cukrumi, vis dėlto konditerijos ekspertas sako, kad vietoj jo reikėtų rinktis tokius saldiklius, kaip medus, klevų ar agavų sirupas.

„Uogose yra daug vitaminų, o uogienė – puikus būdas juos užkonservuoti. Tačiau didelis cukraus kiekis, naudojamas uogienei, gali neleisti pasimėgauti didesniu jos kiekiu. Todėl vertėtų rinktis natūralius saldiklius – jie ne tik suteiks saldumo, bet taip pat ir papildys uogienės skonį“, – teigia T.Lauvray.

Pasak konditerijos eksperto, didelis uogienių privalumas – ilgo galiojimo laikas: jas vartoti galima nuo pusės metų iki metų, priklausomai nuo laikymo būdo. Tamsioje vietoje laikomos nepradarytos uogienės gali būti laikomos nuo 6 mėnesių iki metų. Pradarytos uogienės laikomos šaldytuve ir gali būti tinkamos vartoti ganėtinai ilgai.

Nebijokite eksperimentuoti

T.Lauvray pataria verdant uogienes naudoti pačius įvairiausius ingredientus – pradedant išskirtinio skonio prieskoniais, tokiais, kaip cinamonas, gvazdikėliai, šviežias rozmarinas, mėtos ar čiobreliai ir baigiant pačiais netikėčiausiais priedais, tokiais kaip imbieras ar netgi šokoladas.

„Tinkamai parinkti papildomi ingredientai suteiks mėgstamai uogienei daugiau poskonio ir aromato. Be to, tai ir puikus būdas atrasti netikėtų derinių, tad vertėtų pasitelkti fantaziją ir pagalvoti, kokie deriniai galėtų maloniai nustebinti“, – sako T.Lauvray.

Anot eksperto, išvirti uogienei užtekti gali ir kelių minučių. Svarbiausia yra stebėti uogienės ar džemo tekstūrą – verdant uogas ir maišant jas su ingredientais: prieskoniais, medumi, agavų ar klevų sirupu. Reikėtų stebėti, kada masė pradeda tirštėti. Tiesa, karštos uogienės tiesiai iš puodo pilstyti į stiklainius nereikėtų – jai reikėtų leisti kiek pravėsti.

„Naminių uogienių, džemų ar kitų gaminių panaudojimas gali būti labai įvairus – jomis galima paskaninti tiek paprastus šviesios duonos skrebučius, tiek įvairiausius pikantiškus valgius, tokius, kaip sūriai ar netgi įvairiausi mėsos patiekalai“, – teigia T.Lauvray.

Namine uogiene ar džemu galima pasaldinti varškę, jogurtą, arbatą, įvairiausius vaisių koktelius, limonadus ar glotnučius. Jos praturtina ir įvairiausių blynų ar vaflių skonį. Be to, uogienės itin tinka ir ruošiant pyragus ar tortus.

Su įvairiomis uogienėmis galima derinti ir sūrius arba paukštienos gaminius. Pavyzdžiui, ant bri sūrio labai skanu užtepti aviečių uogienės, o kepant vištieną ją glazūruoti galima įvairiausiais marmeladais – tokiu būdu paruoštos vištienos išorė kepant gražiai karamelizuosis.

T. Lauvray siūlo ir kelis ypatingų uogienių receptus.

Braškių ir juodojo šokolado uogienė

RECEPTAS. PLAČIAU ČIA

lrytas.lt inforamcija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą