Obuoliniai pusryčių keksiukai iš lovų išvers visus miegalius
Šie šilti obuolių keksiukai – jaukiausi pusryčiai, kurie pradžiugins vėsią rudens dieną ir iš lovų išvers visus miegalius.
Skirtingai nuo itin saldžių desertinių keksiukų, šie yra mažiau pasaldinti, su rūgščiais obuolių gabalėliais, kurie subalansuoja visą skonį.
Įsipilkite kavos, arbatos, pieno ir pasimėgaukite.
Obuoliniai keksiukai pusryčiams
Reikės:
340 g miltų
100 g cukraus
1,5 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
žiupsnio druskos
250 ml pieno
100 ml bekvapio aliejaus
1 didelio kiaušinio
vanilės ekstrakto
340 g obuolių
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles ištepkite riebalais.
Sumaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame inde išplakite kiaušinį ir sumaišykite su pienu, aliejumi, vanile. Mediniu šaukštu sumaišykite skystus produktus su miltais, tačiau nepermaišykite – tik kol miltai sudrėks.
Įmaišykite į masę supjaustytus obuolius (žievelės lupti nereikia).
Dėkite į keksiukų formeles (turi užpildyti 1/3 masės) ir dėkite kepti. Kepkite apie 20 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
5 minutes palaukite ir tuomet išimkite iš formelių.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra