Kepti mažyčiai varškėčiai: paruošti nesudėtinga, o valgyti – tikras malonumas
Kepti maži varškėčiai – dar vienas variantas, kaip skaniai panaudoti varškę. Man turbūt visi skaniausi patiekalai yra tie, kuriuose yra varškės.
Kepti varškėčiai yra tas maistas, kurį turbūt galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nors juos dažniausiai gaminu tradicinius, šį kartą kepiau visai mažiukus.
Esu ne kartą kepusi mažus blynus. Vienu metu socialiniai tinklai lūžo nuo tokių blynų receptų. Buvo gražu pažiūrėti, bet jų kepimas buvo tikras kantrybės išbandymas. Visgi įprasto dydžio blynai man labiau patinka.
O aš sugalvojau iškepti mažus varškėčius. Nėra jie patys mažiausi – yra tekę matyti dar mažesnių.
Gaminti nėra sudėtinga, o juos valgyti yra tikras malonumas. Pagal šį receptą gaminau kelis kartus – ir manau, kad gaminsiu dar ne kartą. Kepti maži varškėčiai tapo tikrai vienu mėgstamiausių patiekalu iš varškės!
Keletas patarimų:
svarbu per daug neįkaitinti keptuvės, o leisti varškėčiams iš abiejų pusių lengvai apskrusti;
šie varškėčiai būna skaniausi, kai jų neuždengiu keptuvės dangčiu. Tada jie būna purūs, viduje minkšti, o išorė apskrudusi;
miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo. Pastebėjau, kad šviežesnė varškė būna drėgnesnė, todėl reikia naudoti kiek daugiau miltų;
jų gaminimas yra panašus į virtų varškėčių. Tešla turėtų būti tokia, kad pavyktų suformuoti varškėčius;
gali kažkiek lipti prie rankų, bet turėtų būti įmanoma suformuoti du volelius. Jeigu sunku pjauti, galima peilį apvolioti miltuose.
Mano naudojamas šaukštas yra 15 ml. Iš šio kiekio pagaminau 34 varškėčius.
Kepti maži varškėčiai
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 10 min. Kiekis: 34 varškėčiai
Reikės:
250 g 9 proc. birios varškės
1 kiaušinio
4–5 valg. š. (40–50 g) kvietinių miltų (kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo)
1–2 valg. š. cukraus (ar pagal skonį)
miltų apvolioti
aliejaus kepti
Kaip gaminti
Šaukštu sutrinti varškę. Įmušti kiaušinį, suberti cukrų. Išmaišyti.
Suberti miltus, išmaišyti. Stalą pabarstyti miltais. Suformuoti du pailgas volelius. Juos supjaustyti, suformuoti rutuliuką. Jį lengvai apvolioti miltuose ir pirštais lengvai paspausti.
Įkaitinti aliejų ant vidutinės ar kiek žemesnės temperatūros. Kepti varškėčius iš abiejų pusių po 2–3 min.
Sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra