Minkšta ir labai skani duona su kefyru: paprasta kaip dukart du

Naujas duonos receptas. Viskas čia bus aišku, kaip dukart du, bet pažadu – bus labai skanu, minkšta ir  lengvai pagaminama.

Duona su kefyru

Reikės:

160 g kvietinių miltų

100 g ruginių miltų

65 g saulėgrąžų branduolių

75 g moliūgų sėklų

2 v. š. sezamų sėklų

1–2 v. š. linų sėmenų

1 a. š. kmynų

1 a. š. kepimo miltelių

1/2 a. š. sodos

0,5 a. š. druskos

310 g kambario temperatūros kefyro

1 kiaušinio

60 g aliejaus

80 g skysto medaus

Kaip gaminti

Į vieną dubenį pilame abiejų rūšių miltus, pakepintas visas sėklas, sodą, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišome.

Į kitą dubenį pilame kefyrą, mušame kiaušinį, pilame skystą medų ir aliejų. Viską gerai išmaišome.

Abi mases keliais judesiais sujungiame ir gerai išmaišome. Stengiamės ilgai nemaišyti.

Kekso formą patepame riebalais, pilame tešlą, išlyginame paviršių. Galime dar apibarstyti viršų sėklomis.

Kepame 175 laipsnių temperatūroje 45–50 min., kol vidus, įsmeigus pagaliuką, bus sausas.

Iškepusią duoną paliekame atvėsti formoje.

Gaunasi minkšta ir labai skani duonelė.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą