Minkšta ir labai skani duona su kefyru: paprasta kaip dukart du
Naujas duonos receptas. Viskas čia bus aišku, kaip dukart du, bet pažadu – bus labai skanu, minkšta ir lengvai pagaminama.
Duona su kefyru
Reikės:
160 g kvietinių miltų
100 g ruginių miltų
65 g saulėgrąžų branduolių
75 g moliūgų sėklų
2 v. š. sezamų sėklų
1–2 v. š. linų sėmenų
1 a. š. kmynų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
0,5 a. š. druskos
310 g kambario temperatūros kefyro
1 kiaušinio
60 g aliejaus
80 g skysto medaus
Kaip gaminti
Į vieną dubenį pilame abiejų rūšių miltus, pakepintas visas sėklas, sodą, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišome.
Į kitą dubenį pilame kefyrą, mušame kiaušinį, pilame skystą medų ir aliejų. Viską gerai išmaišome.
Abi mases keliais judesiais sujungiame ir gerai išmaišome. Stengiamės ilgai nemaišyti.
Kekso formą patepame riebalais, pilame tešlą, išlyginame paviršių. Galime dar apibarstyti viršų sėklomis.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje 45–50 min., kol vidus, įsmeigus pagaliuką, bus sausas.
Iškepusią duoną paliekame atvėsti formoje.
Gaunasi minkšta ir labai skani duonelė.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra