Avižų košė gali būti pavojinga sveikatai: štai kodėl jos nerekomenduojama valgyti
Avižiniai dribsniai paprastai yra sveikas pasirinkimas. Avižinių dribsnių košėje kupina skaidulų, reikalingų maistinių medžiagų ir baltymų, kurie palaiko širdies sveikatą, gerina virškinimą, padeda kontroliuoti svorį ir cukraus kiekį kraujyje. Avižiniai dribsniai gali prisidėti prie subalansuotos mitybos ir netgi sumažinti uždegimą bei cholesterolio kiekį.
Avižiniai dribsniai suteikia daug teigiamos naudos jūsų sveikatai. Tačiau taip pat svarbu žinoti, kad jie gali sukelti nepageidaujamą šalutinį poveikį, rašo eatthis.com. Remiantis žurnale „Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology“ paskelbtu tyrimu, avižos gali būti paveiktos nuodingų cheminių medžiagų, naudojamų žemės ūkio pramonėje. Aplinkosaugos darbo grupės atliktas recenzuotas tyrimas parodė, kad pesticidas, naudotas avižoms, aptiktas 80 proc. amerikiečių, tirtų 2017–2023 m.
Atliekant tyrimus su gyvūnais šis pesticidas buvo siejamas su toksiškumu reprodukcijai ir vystymuisi, o tai kelia susirūpinimą dėl jo saugumo ir rodo galimą panašią žalą žmonėms. Nors individualus poveikio lygis tyrime buvo mažesnis už reguliavimo agentūrų nustatytas saugos ribas, Aplinkos pasaugos atstovai perspėja, kad kelių cheminių medžiagų poveikio poveikis gali sukelti neigiamą poveikį sveikatai, ypač nėštumo metu. Be šių sveikatos sutrikdymų avižos kai kuriems žmonėms gali sukelti pilvo pūtimą. Tai gresia ypač tiems, kurie valgo daugiau skaidulų turinčio maisto. Jei avižų vartojama didelėmis porcijomis arba su daug kalorijų turinčiais priedais, jos gali prisidėti prie svorio padidėjimo.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra