Lašišos ir varškės pyragas: produktai – paprasti, o rezultatas sužavės

Šis lašišos ir varškės pyrago receptas – iš produktų, kurių turbūt galima rasti beveik kiekvienos šeimininkės šaldytuve. 

Lašišos ir varškės pyragas 

Reikės: 

2 pakelių varškės 

1 indelio grūdėtosios varškės 

2 kiaušinių 

200 g špinatų 

200 g fermentinio sūrio 

2 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos

200 g rūkytos lašišos 

druskos, pipirų 

Kaip gaminti 

Špinatus pakepinkite svieste. Grūdėtą varškę sumaišykite su paprasta varške, berkite druskos ir pipirų. Į masę sudėkite smulkiai supjaustytą lašišą ir špinatus, užpilkite plaktais kiaušiniais, dėkite sutarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.   

Į sviestiniu popieriumi išklotą skardą dėkite vieną tešlos lakštą, ant viršaus ˜– įdarą, o ant viršaus – kitą tešlos lakštą. Viršų gerai subadykite, kad išgaruotų nuo varškės susidaręs skystis. 

Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Pjaustykite atvėsusį. 

Tai puikus patiekalas prie baltojo vyno. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą