Sveikuoliškas pyragas su vaisiais ir uogomis: mėgausitės – ir sąžinė negrauš
Pyrago padui reikės:
200 g ekologiškų kukurūzų miltų;
200 g ekologiškų avižų dribsnių be glitimo (sumalti);
200 g ekologiško neraf. kokosų aliejus;
80 ml ekologiško agavų sirupo;
6 vnt. ekologiškų kiaušinių trynių;
Pyrago įdarui reikės:
320 g (3 vnt. nedidelių) ekologiškų bananų;
290 g (1 vnt.) persimono;
230 g (apie 3-4 nedidelių) ekologiškų obuolių be sėklų;
190 g (apie 8 vnt.) slyvų be kaulų;
6 vnt. ekologiškų kiaušinių baltymų;
1 v.š. ekologiško cinamono;
šiek tiek sezamų sėklų.
Kaip gaminti
Pyrago padas
Miltus išminkome su kokosų aliejumi. Šiek tiek atidedame tešlos trupiniams ant pyrago viršaus.
Į miltų masę dedame kiaušinių trynius, agavų sirupą ir viską išminkome. Dedame tešlą į kepimo indą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min. įjungę „vėjelio“ funkciją.
Pyrago įdaras
Baltymus su bananais išplakame iki standžių putų.
Sumaišome pjaustytus vaisius su cinamonu ir juos dedame ant pyrago pado. Pilame kiaušinio baltymo ir bananų tyrę. Galiausiai užbartome trupiniais ir apibarstome sezamų sėklomis.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 min.
Leidžiame apie 10 min. atvėsti ir galima tiekti bei skanauti!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra