Pats skaniausias česnakinis batonas: kartą paragavus bus sunku sustot

Česnakinis batonas

Reikės:

4 česnako galvų,

1–2 v. š. alyvuogių aliejaus,

100 g minkšto sviesto,

1 v. š. susmulkintų šviežių bazilikų (rozmarinų, petražolių ar kitų žolelių)

žiupsnelio druskos

ką tik maltų pipirų

1 prancūziško batono

Kaip gaminti

Česnakams nupjaukite viršūnėles, apšlakstykite aliejumi, įvyniokite į aliuminio foliją ir dėkite keptį į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą.

Dubenyje sumaišykite sviestą, smulkintas žoleles, pipirus, druską.

Kai česnakai suminkštės, išspauskite skilteles (iškepusios jos bus kreminės konsistencijos), sumaišykite su sviesto mišiniu.

Prancūzišką batoną perpjaukite skersai – kiekvieną puselę gausiai aptepkite sviesto mišiniu.

Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos.

Išimkite česnakinę duoną iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą