Pats skaniausias česnakinis batonas: kartą paragavus bus sunku sustot
Česnakinis batonas
Reikės:
4 česnako galvų,
1–2 v. š. alyvuogių aliejaus,
100 g minkšto sviesto,
1 v. š. susmulkintų šviežių bazilikų (rozmarinų, petražolių ar kitų žolelių)
žiupsnelio druskos
ką tik maltų pipirų
1 prancūziško batono
Kaip gaminti
Česnakams nupjaukite viršūnėles, apšlakstykite aliejumi, įvyniokite į aliuminio foliją ir dėkite keptį į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą.
Dubenyje sumaišykite sviestą, smulkintas žoleles, pipirus, druską.
Kai česnakai suminkštės, išspauskite skilteles (iškepusios jos bus kreminės konsistencijos), sumaišykite su sviesto mišiniu.
Prancūzišką batoną perpjaukite skersai – kiekvieną puselę gausiai aptepkite sviesto mišiniu.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos.
Išimkite česnakinę duoną iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra