Vitaminų kupinas drėgnas ir minkštas citrininis keksas: šventės be jo neįsivaizduojamos

Jeigu norite iškvėpinti namus nuostabiais aromatais ir palepinti šeimą gardžiu keksu, raitokitės rankoves ir čiupkite šį receptą.

Purus, drėgnas, minkštas ir dar vitaminų kupinas – toks yra keksas, kurio receptą skaitytojų konkursui atsiuntė Jūratė. Jos artimieji švenčių be šio kekso jau neįsivaizduoja.

Citrininis keksas

Reikės (produktams matuoti naudojama 240 ml stiklinė):

4 kiaušinių

250 g minkšto sviesto

1 stiklinės cukraus

2 a. š. kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

2 stiklinių miltų

vanilinio cukraus

Sirupui reikės:

2 citrinų

0,5 stiklinės cukraus

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Citrinų žieveles nutarkuokite, išspauskite sultis, atidėkite į šalį.

Sviestą išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į sviesto masę. Sudėkite nutarkuotas citrinų žieveles.

Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Tešlą supilkite į riebalais išteptą formą ir kepkite 40–50 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Išimtą iš orkaitės palaikykite 5–10 minučių, po to išimkite iš formos ir palikite atvėsti.

Paruoškite sirupą: pašildytose citrinų sultyse ištirpinkite cukrų.

Dar šiltą keksą subadykite mediniu pagaliuku ir sulaistykite.

Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą