Seną receptą prikėlė naujam gyvenimui: šiam sočiam patiekalui nelieka abejingų
Ryte turėjau smagų pokalbį su Jurbarko rajono laikraščiu „Šviesa“ ir po visko sėdėdama ir gerdama kavą sukau galvą, ką pagaminti šeimai.
Ir to nenorim, ir tas netinka, tam nėra produktų... Bet galiausiai pravertus senus savo užrašus radau šį receptą ir prikėliau antram gyvenimui. Mūsų šeima be išimties mėgsta tai, tad tikiuosi ir jums patiks.
Reikės:
300 g vištienos šlaunelių be kaulo 2 skiltelių česnako 1 svogūno 1 morkos 2 paprikų 1 šaukšto sojos padažo 1.5 šaukšto kario miltelių 200 g nevirtų ryžių 450 ml vištienos arba daržovių sultinio kalendros (nebūtinai) druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Vištieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir dedame į keptuvę su šlakeliu aliejaus. Įpilame sojos padažo ir apkepiname. Išimame vištieną iš keptuvės ir ten dedame smulkintas daržoves. Apkepiname. Dedame atgal vištieną, beriame kario miltelius, ryžius, užpilame sultiniu ir uždengus dangčiu ant vidutinės kaitros verdame, kol skystis susigers ir ryžiai išvirs. Nemaišome. Išjungiame viryklę ir dar paliekame 10 min., kad ryžiai galutinai būtų išvirę. Paragaujame ir, jei reikia, įdedame druskos ir pipirų. Tiekiant užberkite smulkintos kalendros. „Samčio užrašai“
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra