Su medumi kepta lašiša: karališkas patiekalas – vos per pusvalandį
Reikės:
0,5 kg lašišos filė
druskos
30 g rudojo cukraus
30 g sviesto
0,5 a. š. cinamono
0,5 a. š. imbiero miltelių
0,5 a. š. rūkytos paprikos miltelių
tarkuoto muskato riešuto
kelių kvapiųjų pipirų
2 v. š. medaus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Lašišos filė supjaustykite 3 cm pločio kepsneliais, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir dėkite ant skardos oda žemyn. Apibarstykite druska.
Į nedidelį puodelį dėkite sviestą, rudąjį cukrų, maltą cinamoną, maltą imbierą, papriką, tarkuotą muskato riešutą ir sugrūstus kvapiuosius pipirus. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite apie 3 minutes arba kol padažas šiek tiek sutirštės.
Ant kiekvieno lašišos gabalėlio tolygiai užpilkite padažo ir užlašinkite medaus.
Dėkite lašišą kepti į orkaitę ir kepkite 15–18 minučių arba kol vidinė temperatūra pasieks 52–55 laipsnius.
Ištraukite iš orkaitės, uždenkite folija ir leiskite lašišai 10 minučių „pailsėti“.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra