Su medumi kepta lašiša: karališkas patiekalas – vos per pusvalandį

Reikės:

0,5 kg lašišos filė

druskos

30 g rudojo cukraus

30 g sviesto

0,5 a. š. cinamono

0,5 a. š. imbiero miltelių

0,5 a. š. rūkytos paprikos miltelių

tarkuoto muskato riešuto

kelių kvapiųjų pipirų

2 v. š. medaus

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

Lašišos filė supjaustykite 3 cm pločio kepsneliais, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir dėkite ant skardos oda žemyn. Apibarstykite druska.

Į nedidelį puodelį dėkite sviestą, rudąjį cukrų, maltą cinamoną, maltą imbierą, papriką, tarkuotą muskato riešutą ir sugrūstus kvapiuosius pipirus. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite apie 3 minutes arba kol padažas šiek tiek sutirštės.

Ant kiekvieno lašišos gabalėlio tolygiai užpilkite padažo ir užlašinkite medaus.

Dėkite lašišą kepti į orkaitę ir kepkite 15–18 minučių arba kol vidinė temperatūra pasieks 52–55 laipsnius.

Ištraukite iš orkaitės, uždenkite folija ir leiskite lašišai 10 minučių „pailsėti“.

Patiekite su mėgstamu garnyru.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą